-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 22 /14:57

Neatsiranda „drąsuolis“, kuris skirtų baudą už rinkėjų papirkinėjimą Petrui Gražuliui

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigia, kad baudos už rinkimų pažeidimus dar laukia Vilniaus mikroautobusiukus savo atributika apklijavusiai ir rinkimų dieną reklamos nepanaikinusiai Lietuvos socialdemokratų partijai ir gėles savo rinkėjams kibirais dalijusiam „tvarkiečiui“ Petrui Gražuliui.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Surašysime administracinio teisės pažeidimo protokolą“, – Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje paklaustas, kaip reaguos į socialdemokratų reklamą ant mikroautobusų, sakė Z.Vaigauskas.

Pasak jo, bauda dar turėtų pasiekti ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovą Petrą Gražulį, nes šis savo vienmandatėje apygardoje Garžduose net ir rinkimų dieną rinkėjams masiškai dovanojo gėles.

„Nematau jokių problemų, kad rinkimų apygardos komisija surašytų protokolą. Ir jai tai yra pasiūlyta padaryti, tačiau tokio drąsuolio, kuris parašytų protokolą, neatsiranda“, – apgailestavo Z.Vaigauskas.

Paklaustas, kodėl to nepadaro pati VRK, Z.Vaigauskas atsakė, kad tam VRK neturi laiko.

Papildyta 14.57 val. Savo ruožtu Gargždų apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas 15min.lt sakė, kad jo vadovaujama komisija jau yra nusprendusi P.Gražulio nebausti.

„Jis metų metus čia visiems gėles dalina glėbiais, kibirais ir šluotomis. Sąsiuvinių taip pat į VRK nusiuntėme visą ekspoziciją. Todėl mūsų komisija pritarė papirkimus tyrusių komisijos narių sprendimui, kad gėlių dovanojimas yra tęstinė P.Gražulio akcija, o tęstinumas yra kaip išlyga, kad už tai negalima bausti“, – sakė Z.Bitinas. 

Anot jo, norint nubausti P.Gražulį, šią išlygą reiktų naikinti.

„O jei yra kokia išlyga, tai neabejotinai P.Gražulis ja ir pasinaudos. Jis visada laviruoja ant įstatymo pažeidimo ribos“, – sakė jis.

15min.lt rašė, kad Gargždų ligoninės, poliklinikos ir savivaldybės darbuotojos vos prasidėjus išankstiniams rinkimams į Seimą sulaukė „tvarkiečio“ Petro Gražulio dėmesio. Jos pasakojo, kad politikas visas moteris apdovanojo gėlėmis, užsimindamas, jog tikisi jų balso rinkimuose į Seimą.

Šioje rinkimų apygardoje antrame rinkimų ture rungsis P.Gražulis ir konservatorė Agnė Bilotaitė.

Antradienį abu politikai viešės 15min.lt debatuose. Klausimus P.Gražuliui ir A.Bilotaitei galite užduoti elektroniniu paštu rinkimai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius