Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringa Venckienė: Mums geriausia būtų būti opozicijoje

Itin ambicingus planus prieš rinkimus puoselėjusi Neringa Venckienė turėjo nusivilti – jos įkurtai „Drąsos kelio“ partijai teko septynios naujojo Seimo kėdės, nors svajota apie mažiausiai 30. Antrajame ture vienmandatėse apygardose ši partija nelaimėjo nė vieno mandato. Ambicijų valdyti Lietuvą ši partija, atrodo, neturi. Juos tenkina ir opozicijos vaidmuo.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Į spaudos konferenciją atėjusi pati partijos lyderė N.Venckienė, Valdas Vasiliauskas ir Povilas Gylys bandė šypsotis, tačiau matėsi – rezultatai juos nuvylė. Nepasikeitė tik nuostata, kad partija galvoja ne apie valdžią, o apie „raumenų auginimą“ opozicijoje.

N.Venckienė spaudos konferenciją pradėjo padėkomis rinkėjams, kurie palaikė naująją partiją – tik šių metų sausį susikūrusi partija tapo parlamentine. „Vilniuje panašiai ir tikėjomės, bet Kaune tikėjomės gauti keletą mandatų. Saulius Stoma, Jonas Varkala, Audronė Skučienė atsiliko pirmame ture vos keliais balsais, bet vakar skirtumai buvo dideli“, – kalbėjo buvusi teisėja.

Paklausta apie priežastis, kodėl nepavyko pasiekti geresnių rezultatų, N.Venckienė sakė, kad taip įvyko, nes „socialdemokratai balsavo už konservatorius“.

V.Vasiliauskas išvardijo kelias priežastis: esą koją pakišo ir mažas rinkėjų aktyvumas, kai rinkimų baigtį lemia sisteminių partijų lojalūs šalininkai, todėl daugiausiai mandatų ir laimėjo socialdemokratai bei konservatoriai. Taip pat jis pabrėžė, jog prieš antrąjį turą prieš „Drąsos kelią“ susivienijo visos iš biudžeto finansuojamos partijos. Pirminė jis ir Andriaus Nako išplatintą garso įrašą, kuris nepridėjo populiarumo jų partijai ir jiems teko aiškintis, kad apie tai nieko nežinojo.

Tačiau apie įsitraukimą į valdančiąją daugumą „Drąsos kelio“ atstovai negalvoja. Anot N.Venckienės, jiems geriausia būtų likti opozicijoje ir taip priešintis neteisėtiems sprendimams. Jai antrindamas P.Gylys tvirtino, kad Lietuvos politinė sistema serga. „Mums, kaip besikuriančiai politinei jėgai, matant, kad sisteminės partijos vienijasi, užsiauginti raumenis geriausia būtų opozicijoje“, – kalbėjo P.Gylys.

Paklausti, ar jie mano, kad teisėsaugos įtarimų sulaukusi Darbo partija turėtų formuoti valdančiąją daugumą, „Drąsos kelio“ atstovai tiksliai neatsakė. Anot N.Venckienės, visose partijose yra visokių žmonių, tad vienprasmiškai vertinti to esą negalima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius