-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilietinė iniciatyva „Baltosios pirštinės“ buvo sėkminga

Kartu su rinkimais baigėsi ir pilietinė iniciatyva „Baltosios pirštinės“. VšĮ „Mes Darom“, Vyriausiosios rinkimų komisijos ir Policijos departamento organizuotoje akcijoje dalyvavo apie 700 pilietiškų šalies gyventojų, kurie savanoriškai budėjo prie rinkimų apylinkių, stengėsi užkirsti kelią balsų pirkimui ir taip prisidėti prie skaidresnės rinkimų eigos.
Akcijos dalyviai
Akcijos dalyviai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rezultatais esame patenkinti – pilietinė iniciatyva buvo suorganizuota vos per keletą dienų ir sulaukė didelio palaikymo tiek iš žmonių, tiek ir iš žiniasklaidos. Džiaugiamės, kad Lietuvoje yra nemažai pilietiškų žmonių, kurie supranta, kad šalies ateitis – mūsų pačių rankose“, – sako akcijos iniciatorius Tadas Langaitis.

Prie „Baltųjų pirštinių“ prisijungę piliečiai rinkimus stebėjo 34-iose rinkimų apygardose. Aktyviausiai savanoriai veikė Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Utenos rajonuose. Iniciatyvos dalyviai užregistravo 68 pažeidimus.

„Budėdami stengėmės ne tik fiksuoti pažeidimus, bet ir pakalbinti gyventojus kasdieninėse situacijose. Klausėme, ar jiems nebuvo siūloma parduoti balso, ar nepastebėjo vykdomos politinės agitacijos. Įdomu tai, kad savanoriai, kalbinę asocialius asmenis, dažnai išgirdo panašų atsakymą dėl balsų pirkimo – „nebenoriu veltis į šitą reikalą”. Belieka tikėtis, kad per kitus rinkimus balsų pardavimas bus tapęs nesuprantamu ir visiškai netoleruojamu reiškiniu“, – teigia T.Langaitis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius