Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politologas Algis Krupavičius: mobilizuoti rinkėjus „Drąsos kelio“ partijai padėjo žiniasklaida

Politologas Algias Krupavičius 15min.lt teigė manąs, kad koaliciją po rinkimų formuos Darbo partija, socialdemokratai ir partija „Tvarka ir teisingumas“. „Drąsos keliui“ į Seimą patekti pavyks, tačiau, politologo teigimu, į parlamentą patekusi partija išsiskirstys per kelis mėnesius.
Algis Krupavičius
Algis Krupavičius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Drąsos keliui“

Politologo teigimu, Darbo partija, Socialdemokratų partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“  turėtų gauti pakankamai mandatų, kad galėtų formuoti naują parlamentinę daugumą.

„Jos gali gauti beveik 60 proc. mandatų. Balsavimo rezultatai vienmandatėse rodo taip pat, kad antrajame rate greičiausiai varžysis labai daug kandidatų iš šių trijų partijų. Gana akivaizdu, kad naują parlamentinę daugumą formuos dabartinės opozicinės partijos“, – sakė A.Krupavičius.

Galimybės konservatoriams ir liberalams formuoti koaliciją po rinkimų politologas nemato.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis sakė, kad, nors jų idėjos artimiausios konservatorių mintims, matytų sąlyčio taškų ir su Darbo partijos ekonomikos politika. Tačiau, A.Krupavičiaus teigimu, net jei Liberalų sąjūdis ir norės padėti formuoti koaliciją rinkimų, tai visiškai nuo jų nepriklausys.

„Matyt koalicijos ašį lipdys socialdemokratai ir Darbo partija. Jie tikriausiai spręs, ar verta imti daugiau koalicijos partnerių, čia yra taktikos ir strategijos klausimas, liberalai gali siūlytis, bet ar jų pasiūlymas bus priimtas, priklauso ne nuo jų“, – sakė politologas.

Tuo metu Viktoro Uspaskicho, jau nusižiūrėjusio premjero kėdę, sėkmę lėmė aktyvi rinkimų kampanija.

„Darbo partija, ypač rinkimų kampanijos antrąją pusę, intensyviai, energingai, gerai komponavo savo pagrindinius tikslus ir taikinius ir labai didelį vaidmenį suvaidino partijos lyderis mobilizuojant rinkėjus. Socialdemokratams trūko intensyvumo, kampanijos akcentų ir akivaizdu, kad Darbo partijos rinkimų kampanija apskritai buvo viena geriausių. Natūralu, kad Darbo partija šiuo metu yra pirmaujanti. Konservatorių kampanija buvo kokybiška, „Tvarkai ir teisingumui trūko lyderystės“, – kalbėjo politologas.

Jo teigimu, buvo pavojus, kad liberalai gali nepatekti į Seimą. Bet Liberalų sąjūdis ir jo lyderis Eligijus Masiulis tikrai labai daug ir intensyviai agitavo už Liberalų sąjūdį ir jų kampanija buvo tikrai matoma įvairiais kanalais.

A.Krupavičiaus teigimu, panašu, kad „Drąsos keliui“ pavyks peržengti 5 proc. barjerą.

„Nebėra Valinsko partijos ir Šustausko partijų, tai yra benamių, beglobių rinkėjų, jie gali būti pakankamai radikalūs ir rinktis panašias partijas kaip „Drąsos kelias“. Žiniasklaida „Drąsos keliui“ labai padėjo mobilizuoti rinkėjus, nes praktiškai nebuvo nė vienos dienos be Venckienės žiniasklaidoje. Nė viena politinė partija negavo tiek žiniasklaidos dėmesio. Turime įdomią situaciją. Galiu prognozuoti, kad „Drąsos kelias“ labai greitai išsivaikščios Seime. Jeigu A.Valinsko partija išsivaikščiojo per tris metus, tai gali taip atsitikti, kad „Drąsos kelias“ išsivaikščios per tris mėnesius“, – kalbėjo politologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius