Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiariausios partijos – už nekilnojamojo turto mokestį, nesutaria dėl jo dydžio

Populiariausios Lietuvos partijos pasisako už nekilnojamojo turto mokesčio įvedimą, tačiau nesutaria, kokio dydžio mokestį įvesti ir kokias lengvatas taikyti.
Daugiabučiai
Daugiabučiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Darbo partijos programoje yra nekilnojamojo turto mokesčio sujungimas su žemės mokesčiu, aišku, turi būti nustatytos lubos kainai. Esu įsitikinęs, kad nekilnojamojo turto mokestis turi būti įvestas“, – sekmadienį naujienų agentūros BNS ir „Lietuvos ryto“ televizijos debatų laidoje „Lyderių forumas“ sakė Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

Darbo partija taip pat siūlo įvertinti pirmojo nekilnojamojo turto objekto įsigijimo kainą.

„Noriu pataisyti tuos, kurie kalba apie pirmą būstą. Vis tiek reikia pririšti tą būstą prie kainos, nes jis gali kainuoti ir 10 mln. litų. Turi būti nustatytos lubos“, – sakė V.Uspaskichas.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ pasisako už tai, kad nekilnojamojo turto mokestis būtų įvestas, išskyrus jo taikymą pirmajam nekilnojamojo turto objektui.

„Žmogui neturėtų būtų apmokestintas vienas butas, vienas garažas, vienas sodas“, – sakė šios partijos vadovas Valentinas Mazuronis.

Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis teigia, kad sujungus nekilnojamojo turto mokestį su žemės mokesčiu, mokesčių sistema būtų paprastesnė.

„Mes pasisakome už tų mokesčių sujungimą, tačiau esame prieš to mokesčio visuotinį įvedimą fiziniams asmenims, nes mums atrodo, kad žmogus, įsigijęs nekilnojamąjį turtą, vieną kartą tuos mokesčius jau sumokėjo, jis sumokėjo pajamų mokesčius ir tik tada pirko, tai būtų žmogaus apmokestinimas antrą kartą“, – teigė E.Masiulis.

Partijos „Drąsos kelias“ vadovė Neringa Venckienė teigė, kad pirmasis objektas turi būti neapmokestinamas.

„Per daug skurdi yra valstybė, kad turtingieji neprisidėtų prie valstybės finansinės politikos“, – sakė N.Venckienė.

Socialdemokratai pasisako už visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio įvedimą fiziniams asmenims, bet turi būti nustatyta minimali neapmokestinama suma.

„Ji gali būti, kaip šiuo metu – 1 milijonas litų. Šitą įstatymą reikėtų papildyti – atsižvelgti į šeimos narių skaičių. Vienam asmeniui šeimoje irgi turi būti nustatytas neapmokestinamas plotas. Taip pat turi būti nustatyta lengvata žmonėms su negalia. Reikėtų sutvarkyti metodiką nekilnojamojo turto vertinime“, – tvirtino socdemų vadovas Algirdas Butkevičius.

Konservatoriaus premjero Andriaus Kubiliaus teigimu, NT mokestis turi būti įvestas pasirenkant vieną ar kitą modelį.

„Tai gali būti visuotinis mokestis su mažais tarifais, kad ir 1 litas už kvadratinį metrą per metus. Toks mokestis būtų pats pozityviausias“, – sakė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius