Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 18 /10:14

Premjeras Andrius Kubilius neatmeta dar vieno referendumo dėl VAE galimybės

Praėjusį sekmadienį įvykusiame referendume daugumai balsavusiųjų pasisakius prieš naujos atominės elektrinės statybą, kadenciją baigiančios Vyriausybės vadovas konservatorius Andrius Kubilius neatmeta antrojo referendumo galimybės.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL nuotr.

Toks referendumas, anot jo, galėtų būti surengtas, kai bus žinomi išsamesni Visagino atominės elektrinės projekto duomenys.

„Yra faktas, kuris yra žinomas, referendumo nuomonė yra išsakyta. Yra klausimas, kaip toliau Lietuva ir Baltijos valstybės turi gyventi. Galbūt išsiaiškinus detaliau visus projekto skaičius, po kelerių metų dar kartą reikėtų paklausti žmonių nuomonės„,  – ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė A.Kubilius.

Tačiau, pasak premjero, prieš pradedant svarstyti kito referendumo galimybes, reikia sulaukti rinkimų pabaigos.

„Aš manyčiau, kad tiesiog reikia sulaukti naujos Vyriausybės ir Seimo, tada sėsti ir kalbėti, o ne rinkimų metu svarstyti“, – tvirtino ministras pirmininkas.

Po pirmojo Seimo rinkimų turo pirmaujančios Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas taip pat neatmetė antrojo referendumo galimybės. Pasak jo, referendumas įvyko per anksti – anot jo, kai paaiškės projekto kaina ir kiti duomenys bei tai, kad nauja atominė yra naudinga Lietuvai, bus organizuojamas dar vienas referendumas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) negalutiniai duomenys rodo, kad sekmadienį vykusiame referendume „taip„ naujos AE statybai pasakė 34,07 proc., „ne“ – 62,70  proc. balsavusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius