-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė apie Darbo partiją: moraliniai reikalavimai politikams turi tapti realybe

Aukščiausi vertybiniai standartai, dalykiniai ir moraliniai reikalavimai politikams turi tapti realybe ir savaime suprantamu standartu, sako vyriausioji prezidentės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė.
Darbo partijos štabe.
Darbo partijos štabe. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prezidentės pozicija dėl koalicijos formavimo yra išsakyta, aiški, yra orientuota į moralines, vertybines nuostatas jų reikšmę politikoje, valstybės gyvenime. Pagrindinis vis dėlto dalykas, tai labai svarbu – kad aukščiausi vertybiniai standartai, aukščiausi dalykiniai, moraliniai reikalavimai politikams, jų siekiamybės pagaliau turi tapti realybe ir savaime suprantamu standartu“, – antradienį Žinių radijui sakė patarėja, paklausta apie Darbo partijos dalyvavimą kuriant valdančiąją centro-kairės koaliciją.

„Atsakinga, sąžininga ir skaidri politika yra nuosekliai išsakomas pagrindinis prezidentės prioritetas. Prezidentė naudoja Konstitucijos suteiktas galias tik tiek, kiek tai leidžia Konstitucija, kiek to reikalauja gyvenimo realybė ir valstybės, tautos interesai“, – pabrėžė R.Svetikaitė.

Anot jos, šiame kontekste svarbu prisiminti vieną konstitucinį – atsakingo valdymo – principą. Iš jo, pasak prezidentės patarėjos, seka, kad politikams keliami kur kas aukštesni reikalavimai, ir šalia programinių nuostatų moraliniai vertybiniai dalykai neturi likti antroje eilėje.

Pasak R.Svetikaitės, naujos koalicijos moraliniu ir teisiniu išbandymu taps teisinio imuniteto klausimo sprendimas Seime. Mat koalicijoje dalyvaujančios Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir vicepirmininkas Vytautas Gapšys teisiami partijos juodosios buhalterijos byloje. Politikams prisiekus Seime, jie vėl įgis teisinę neliečiamybę.

Centro kairės valdančiąją koaliciją socialdemokratai ketina sudaryti su Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“. Prezidentė D.Grybauskaitė yra pareiškusi, kad „palaikys tik tą politinę jėgą, kuri galės suformuoti daugumą be teisiamųjų suole esančios Darbo partijos“.

Šios trys partijos būsimajame Seime turės mažiausiai 78 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius