-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 14 /10:35

Rinkimai 2012: „Drąsos kelio“ lyderė Neringa Venckienė įsitikinusi, kad tradicija balsuoti už konservatorius Garliavoje bus sulaužyta

Buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė, vadinamo pedofilijos skandalo verpetuose sukūrusi politinę partiją „Drąsos kelias“ ir tapusi jos lydere, apie 10 val. balsavo Kauno kaimiškosios apygardos Teleičių rinkimų apylinkėje.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šioje apygardoje savo kandidatūrą yra iškėlusi velionio Drąsiaus Kedžio sesers N.Venckienės teta Audronė Skučienė („Drąsos kelias“). Už kurią savo balsą, neabejotina, ir atidavė politike tapusi teisininkė. Nors tiesiai neatsakė, ji leido suprasti, kad balsavo prieš atominės elektrinės statybą Lietuvoje.

Įdomu, kad garsioji Klonio gatvė, kurioje gyvena velionio Drąsiaus Kedžio artimieji, oficialiai yra  ne Garliavoje, o šalia esančioje Teleičių gyvenvietėje (Garliavos apylinkės seniūnija).

Pastarąsias dvi kadencijas Kauno kaimiškojoje apygardoje į Seimą buvo išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Donatas Jankauskas. N.Venckienės įsitikinimu, šį kartą tradicija bus sulaužyta: „Už konservatorius Garliava šį kartą tikrai nebalsuos. Neabejoju“.

„Aš manau, žmonės žino už ką balsuoti. Atėjo permainų laikas. Manau, kad daugelis tikrai balsuos už drąsius žmones. Jei nebus labai daug suklastotų balsų, tai gausime Seime apie 30-40 vietų. Geriausiai mums seksis pagal partijos sąrašą, nes vienmandatėse yra daug kitų kandidatų – po 15-17, todėl kova labai sudėtinga“, – sakė N.Venckienė, į rinkimus atėjusi su savo tėvais – Vytautu ir Laimute Kedžiais.

Ji nenorėjo įvardinti konkurentų, tačiau pasakė, kad kai kurios partijos niekad nebus „Drąsos keliui“ prie širdies, o kai kurios „renkasi panašius balsus“.

Kol kas apie galimas koalicijas „Drąsos kelio“ lyderė negalvoja. Atidavusi balsą, ji iš karto išvažiavo į Vilniuje įsikūrusį savo rinkiminį štabą.

Pati N.Venckienė kandidatuoja Vilniaus Naujamiesčio rinkimų apygardoje, kurioje metė iššūkį Seimo pirmininkei konservatorei Irenai Degutienei. Mesdama iššūkį buvusi teisėja spinduliavo perdėtu pasitikėjimu savimi, kuris priblėso prasidėjus tiesioginėms televizijos debatų laidoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius