-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 14 /22:06

Algio Čapliko prognozė: „Drąsos kelias“ surinks 12–15 proc. rinkėjų balsų

Algio Čapliko vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga laukti rinkimų rezultatų susirinko Vilniaus gatvėje esančiame bare „La Birra“. Nors rinkėjų apklausos partijai nepalankios, A.Čaplikas nenusimena ir siūlo palaukti galutinių rezultatų. A.Čaplikas teigia manąs, kad valdančioji ašis po rinkimų bus Darbo partija arba socialdemokratai, tuo metu „Drąsos kelio“ partijai prognozuoja iki 15 proc. rinkėjų balsų.
Bare
Bare / Luko Balandžio nuotr.

Buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis bare pasirodė dar prieš devintą, po interviu televizijoms atvyko ir partijos vadas Algis Čaplikas. Rinkimų rezultatų vienas pirmųjų laukti į barą atvyko ir aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Bare partijos narių nėra daug – tik kelios dešimtys.  Partiečiai vaišinasi šaltais užkandžiais – kepta duona, sūriu, sumuštinukais, duonos lazdelėmis. Daugelis susirinkusiųjų skanauja alų.

Liberalų ir centro sąjungos narius aptarnauja partine atributika pasipuošusios padavėjos, keli partiečiai pasidabinę geltonais šalikais.

Apklausos duomenys rodo, kad Liberalų ir centro sąjunga surinko vos tris procentus balsų, o tai reiškia, kad neperžengė 5 proc. rinkėjų balsų, reikalingų patekti į Seimą.

Vienas partijos narių Arūnas Valinskas, 15min.lt žiniomis, prie partiečių šiąnakt neprisijungs.

Papildyta 22 val. 06 min. Algis Čaplikas prognozuoja „Drąsos kelio“ triumfą

„Dabartinė valdančioji koalicija pralošė. Be abejo, norėtųsi matyti tuose skaičiuose, kad mes turime didesnį procentą, bet vėlgi, laukime rezultatų“, – 15min.lt sakė Algis Čaplikas.

Paklaustas, kaip jis vertina tai, kad konservatoriai, remiantis apklausos duomenimis, surinko daugiau procentų balsų, nei tikėta, A.Čaplikas sakė, kad sėkme galima vadinti tokius rezultatus tik tuomet, jei dalyvauji valdančiojoje koalicijoje.

„Sėkmė tada, kai tu dalyvauji valdančiojoje koalicijoje. Aš taip ir maniau, kad konservatoriai pasirodys gerai, apgailestauju, kad liberalų sparnas seime nebus atstovaujamas tiek, kiek galėtų būti. Jėgų įgyvendinti mūsų duotus pažadus nebus. Dominuojanti ašis bus socialdemokratai arba Darbo partija, belieka laukti sausio pirmos dienos ir žiūrėti, kada atlyginimas bus 1509 Lt, o vidutinis atlyginimas pakils iki trijų tūkstančių litų. Jei pažadai nebus įgyvendinti, žmonėms vėl liks paklausti, kokie durniai išrinko tokią valdžią. Negirdėjo žmonės mūsų”, – sakė partijos pirmininkas.

Jis neabejojo, kad Liberalų ir centro sąjunga bus atstovaujama Seima, tačiau rinkiminių pažadų jie įvykdyti esą negalės.

Tuo metu paklaustas, kaip vertina apklausos rezultatus, pagal kuriuos partija „Drąsos kelias“ surinko apie 8 proc. balsų, A.Čaplikas sakė, kad ryte daug kam dar teks nustebti.

„Aš manau, kad paryčiais daug kas nustebs – šis procentas bus didesnis.  Manau, kad jie surinks 12-15 proc. rinkėjų balsų”, – sakė A.Čaplikas.

Papildyta 21 val. 51 min. Gediminas Kazlauskas džiaugiasi konservatorių sėkme

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, kalbėdamas su 15min.lt, sakė, kad būtų gaila, jei Liberalų ir centro sąjunga nepatektų į Seimą, visgi taip pat pasiūlė palaukti rinkimų rezultatų.

„Jeigu sąrašas nepraeina, tada atstovavimas Seima yra tikrai mažesnis, nieko iš to gero. Kita vertus, man asmeniškai viskas gerai, puikiai. Laukčiau rezultatų, nes daryti išankstines išvadas ir vertinimus tikrai yra sunku ir, manau, kad galima tą daryti, bet kokią tai turės įtaką galutiniam rezultatui? Dabar jau nieko nepakeisi“, – sakė G.Kazlauskas.

Paprašytas įvertinti apklausos rezultatus, kuriuose pirmauja opozicinės partijos, G.Kazlauskas sakė esąs nustebintas konservatorių sėkmės.

„Buvo prognozuojama, berods, 8 proc., o dabar yra 16. Aš tuo tikėjau. Nesvarbu, kad buvo nepopuliarūs sprendimai, dabartinė valdančioji koalicija iš tikrųjų padarė daug darbų, kurie buvo būtini, galbūt jie buvo ne visuomet suprantami, arba skausmingi, bet juos reikėjo daryti. Ir žmonės atsirinko. Ir tai sako, kad mūsų partijai taip pat gaus atitinkamą rezultatą“, – kalbėjo G.Kazlauskas.

Papildyta 21 val. 31 min. „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje lankęsis Liberalų ir centro sąjungos lyderis Algis Čaplikas laidos vedėjui Edmundui Jakilaičiui sakė, kad jie rinkimų dar nepralaimėjo. Nors apklausos rezultatai nepalankūs, jis pasiūlė palaukti galutinių rinkimų rezultatų. Jis priminė, kad ir per praėjusius rinkimus buvo prognozuojama, kad jie neperžengs 5 proc. barjero (manyta, kad surinks 4,8 proc. balsų, visgi į Seimą pateko.

„Be abejo, tendencija akivaizdi, kad nugalėjo opozicinės partijos. Esame viskam pasiruošę, suprasdami sunkią situaciją, kad teko būti valdančioje koalicijoje, priiminėti sunkius sprendimus, esame pasiruošę viskam. Jei žmonės pasirinko 1500 litų minimalią algą, tai yra gera pamoka ir jiems, ir politikams“, – sakė Algis Čaplikas.

Jo teigimu, labiausiai partijai pakenkė FNTT skandalas.

E.Jakilaičio paklaustas, ką darys, jei nepateks į Seimą, A.Čaplikas sakė esąs politikas ir pasiūlė dar palaukti rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius