-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seimo rinkimuose patirties sėmęsi arabų lygos stebėtojai pabrėžė sklandų rinkimų organizavimą ir didelį rinkėjų aktyvumą

Užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė-Liauškienė spalio 15 dieną su mokomojoje rinkimų stebėjimo misijoje Lietuvoje dalyvavusiais Arabų Šalių Lygos (AŠL) ekspertais aptarė jų įgytą patirtį, tolesnį bendradarbiavimą padedant demokratines reformas vykdančioms arabų valstybėms ir ES bei AŠL partnerystę.
Rinkimų stebėtojai
Rinkimų stebėtojai / URM archyvo nuotr.

Mokomosios stebėjimo misijos nariai padėkojo už galimybę susipažinti su įstatymų leidžiamosios valdžios rinkimų procesu Lietuvoje, teigiamai įvertino aukštą rinkėjų aktyvumą, informacijos apie rinkimus prieinamumą bei sklandų jų organizavimą.

A. Skaisgirytė-Liauškienė pasveikino Arabų Lygos atstovus su pirmaisiais sėkmingai surengtais demokratiniais rinkimais regione. Pastaruoju metu demokratiški rinkimai suorganizuoti Tunise, Egipte, Libijoje bei Jemene.

„Lietuvai svarbi demokratinių rinkimų eiga ir Lietuvos kaimynystėje, ir Arabų Lygos šalyse, kurios po „Arabų pavasario“ siekia įtvirtinti demokratinio valdymo principus. Lietuva per daugiau nei dvidešimt nepriklausomybės metų sukaupė vertingos demokratinių reformų įgyvendinimo ir rinkimų organizavimo patirties, kuria gali pasidalinti su Arabų Lygos atstovais“, – sakė viceministrė.

Ji pridūrė, kad Lietuva pasirengusi ir ateityje bendradarbiauti su AŠL ne tik rinkimų organizavimo srityje, bet ir stiprinant arabų šalių gebėjimus teisės viršenybės, žmogaus teisių apsaugos, pilietinės visuomenės ir moterų vaidmens stiprinimo sferose.

Susitikime taip pat aptartos ES ir AŠL bendradarbiavimo perspektyvos, šios organizacijos vaidmuo sprendžiant regioninius konfliktus.

Arabų Lygos mokomosios rinkimų stebėtojų delegacijos vizitas Lietuvoje surengtas bendradarbiaujant Užsienio reikalų ministerijai, Vyriausiajai rinkimų komisijai ir Europos Komisijai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius