-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: tarp apsisprendusių rinkėjų populiariausios socialdemokratų ir konservatorių partijos

Bendrovė „Factus“ rugsėjo 10-16 d. atliko 1000 Lietuvos gyventojų viešosios nuomonės tyrimą aiškinantis, kiek rinkėjų žada balsuoti Seimo rinkimuose ir kokią partiją jie pasirinktų.
Rinkimai
Rinkimai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tyrimo rezultatai rodo, jog balsuoti Seimo rinkimuose rudenį apklausos vykdymo laikotarpiu buvo nusprendę 66,7 proc. apklaustųjų, rinkimuose nedalyvautų 20,3 proc., neapsisprendę – 13 proc.

Didžiausia rinkėjų, ketinančių dalyvauti rinkimuose, dalis vis dar yra neapsisprendę už kurią partiją balsuos (40,8 proc.), taip pat nemaža dalis ketinančiųjų balsuoti atsisakė nurodyti už ką balsuotų (8,7 proc.).

Jeigu Seimo rinkimai vyktų šį sekmadienį, iš apsisprendusiųjų dalyvauti rinkėjų (66,7 proc. apklaustųjų) daugiausiai balsuotų už socialdemokratų ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijas – atitinkamai 12,7 proc. ir 11,8 proc. apklaustųjų. Trečioje vietoje – Darbo partija – 10,3 proc., ketvirtoje – partija „Drąsos kelias“ – 4,2 proc.

Partiją „Tvarka ir teisingumas“ palaikytų – 2,8 proc., Liberalų ir centro sąjungą – 2,4 proc., Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį – 1,8 proc. respondentų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą rinktųsi 1,2 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų sąjungos koaliciją – 0,6 proc., Artūro Zuoko sąjungą TAIP – 0,3 proc. apklaustųjų.

Reprezentatyvią apklausą rugsėjo 10-16 d. atliko bendrovė „Factus“. Tyrimo metu telefonu buvo apklausti 1000 respondentų, kurių pasiskirstymas buvo suformuotas, remiantis kvotinės duomenų atrankos principais.

Bendrųjų atsakymų pasiskirstymų paklaida neviršija 5 proc. Į klausimą, už kurią partiją balsuotų, buvo apklausiami ketinantys dalyvauti Seimo rinkimuose (imtis 667 respondentai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius