Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Uspaskichas tikisi, kad prezidentė pakeis nuomonę dėl valdančiosios koalicijos be Darbo partijos

Prezidentei Daliai Grybauskaitei pareiškus, kad valdančiojoje koalicijoje nemato Darbo partijos, pastarosios pirmininkas Viktoras Uspaskichas, atrodo, supyko – Darbo partija esanti bandomasis triušis. Jis pareiškė, kad gerbia prezidentės nuomonę, tačiau vizijos būti valdžioje neišsižadėjo ir teigė, kad jų koalicijos programa įtikins prezidentę.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Luko Balandžio nuotr.

„Politika yra kompromisų menas.  (...) Aš manau, kad prezidentė įsiklausys į tai, ką nori daryti šita dauguma iš trijų partijų, kokia yra jos programa, kokie numatyti veiksmai. Galbūt ji peržiūrės savo nuomonę. Tikiuosi, kad mūsų programa bus geresnė, nei  buvo šitos Vyriausybės, ir gal ir prezidentei patiks“, – pirmadienį naujienų agentūroje ELTA surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo V.Uspaskichas.

Konservatorius Jurgis Razma, paklaustas, ar, išreiškusi tokią poziciją, prezidentė neišreiškė palankumo konservatoriams, atsakė: „Neinterpretuočiau to kaip simpatijos išraiškos mums. Prezidentė reaguoja į konkrečius faktus.  Ji principingai reaguoja, ar tai liestų rinkimų pažeidimus, ar bendrai kokius nors teisėsaugos dalykus. Manau, kad kitokio, abejingo reagavimo mes niekada nepastebėjome. (...) Šiandien pareiškimas yra pirmiausia klausimas socialdemokratams, kiek jie laikosi tų vertybių, kurių laikosi prezidentė.“

V.Uspaskichas vadino konservatorius dviveidžiais, kalbėjo, kad Darbo partija esanti bandomasis triušis, o Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai skatina politinę prostituciją.

„Ar Valinsko grupuotė buvo tinkamesnė už Darbo partiją? Pasižiūrėkite – buvo nustatytas rinkimų parašų klastojimas, teistumas, jų rinkimų kampanija nusikaltėlių rūbuose. Konservatorių partijai svarbu moralė. Politikoje pagrindinė vertybė yra neleisti politinės prostitucijos, o jūs ją skatinate“, – J.Razmai sakė V.Uspaskichas.

Algirdas Butkevičius, komentuodamas prezidentės išsakytą nuomonę, sakė, kad socialdemokratai pozicijos kol kas nekeičia, tačiau politinis sprendimas dėl bendradarbiavimo su Darbo partija dar nepriimtas  – tą padarys partijos taryba sekmadienio posėdyje.

„Mes gerbiame jos išsakytas mintis, kol kas savo pozicijos nekeičiame. Aišku, kalbėsimės ir toliau. Manau, nereikia skubėti su tam tikromis išvadomis“, – sakė socialdemokratų lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius