-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausioji rinkimų komisija: Petro Gražulio dovanota rožė nėra bandymas papirkti rinkėją

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė nepradėti tyrimo dėl gauto skundo, kad Seimo narys Petras Gražulis bandė papirkti rinkėją dovanodamas jai gimtadienio proga rožę. Komisijos narės moterys juokavo, kad priėmus kitokį sprendimą gėlių moterys sulauktų dar rečiau.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VRK pasiekė skundas, kad P.Gražulis vienai moteriai, kurios asmeniškai nepažįsta, bet ji gyvena toje apygardoje, kur kandidatuoja ir šis politikas, dovanojo gimtadienio proga rožę su prisegta kortele. Joje buvo sveikinimas ir Seimo nario vardas bei pavardė.

Tačiau VRK darbo grupė siūlė šio skundo nenagrinėti, esą rožė buvo viena, tad įvykis nereikšmingas. „Skundas buvo dėl vienai moteriai dovanotos rožės, tad jeigu jau mes už tai pradėsime tirti ir bausti, tada tikimybė gauti gėlių, kurių ir taip nedažnai gauna moterys, visai sumažėja“, – šmaikštavo viena iš VRK narių.

Komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas juokauti nebuvo nusiteikęs, bet pripažino – jeigu buvo padovanota viena rožė gimtadienio proga, tai nebuvo didelis nusižengimas. Kartu pirmininkas priminė, kad kitą VRK pateiktą skundą, jog Klaipėdoje vienas kandidatas dovanoja tortus. „Dėl P.Gražulio turėtume turbūt apsiriboti tuo, kad tai yra vienkartinis atvejis ir neturime informacijos, kad tai buvo rinkimų kampanija“, – pareiškė Z.Vaigauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius