-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Gapšys kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir VSD dėl galimai nusikalstamų Liutauro Ulevičiaus veiksmų

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir Generalinę prokuratūrą dėl galimai neteisėtų Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nario Liutauro Ulevičiaus veiksmų. Anot V. Gapšio, L. Ulevičius provokavo jį vykdyti neteisėtą veiklą darant įtaką aplinkos ministrui.
Liutauras Ulevičius
Liutauras Ulevičius / Asmeninio arch. nuotr.

Spalio 16 d. L. Ulevičius į V. Gapšio paskyrą socialiniame tinkle facebook atsiuntė žinutę: „labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esam laimėję AM ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbt ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizika, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia- galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai, bet reikėtų pernelyg nedelst“. Vėliau, aiškindamas savo elgesio motyvus, L. Ulevičius pareiškė, kad jis bandė Vytautą Gapšį, „kaip šiek tiek pažįstamą asmenį, ar jie pasiduos ant šito kabliuko ar nepasiduos. Jeigu jie būtų pasidavę ant šito kalbiuko, būtų sekę tolesni veiksmai [..]“.

Seimo nario teigimu, šitokie L. Ulevičiaus veiksmai ir pareiškimai pagal Baudžiamąjį kodeksą yra kvalifikuojami kaip nusikaltimas, už kurį numatoma ir laisvės atėmimo bausmė. Be to, Seimo narys įsitikinęs, kad L. Ulevičius kėsinosi į jo, kaip tautos atstovo, garbę ir orumą, sumenkino Seimo ir VRK institucijų įvaizdį, padarė didelę žalą valstybės institucijų autoritetui bei moralinę žalą jam asmeniškai.

„L. Ulevičiaus elgesį šioje situacijoje vertinu kaip spaudimą man, kaip Seimo nariui, siekiant sau naudingų sprendimų. Toks elgesys yra netinkamas visiems piliečiams, o ką jau kalbėti apie tokios institucijos, kaip VRK, atstovus, todėl tokius L. Ulevičiaus veiksmus turi įvertinti teisėsaugos institucijos ir imtis atitinkamų priemonių šio asmens atžvilgiu“, — sako V. Gapšys.

Taip pat Seimo narys mano, kad teisėsaugos institucijos turėtų pasidomėti ir įvertinti, kaip ir kokiomis aplinkybėmis buvo pasirašyta dabar galiojanti sutartis dėl viešųjų ryšių konsultacijų teikimo Aplinkos ministerijai, kurios vykdymu yra suinteresuotas L. Ulevičius.

„Pats VRK narys yra užsiminęs, kad jis laimėjo Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene konsultacijų konkursą. Įvertinus visą kontekstą, manau, kad atitinkamos institucijos taip pat turėtų pasidomėti šio konkurso sąlygomis ir aplinkybėmis, mat kyla pagrįstų abejonių dėl šio konkurso teisėtumo ir skaidrumo“, — teigia politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius