Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nešvarios politinių klanų kovos tvaikas Šilutėje nesisklaido

Nuo laiptų į valdžios olimpą vienas iš kandidatų Šilutės-Pagėgių rinkiminėje apygardoje nr.32 – „tvarkietis“ iš Žukų kaimo (Pagėgių sav.) Kęstas Komskis jau pirmajame ture sėkmingai nustūmė žemyn kelis konkurentus ir tapo varžytuvių dėl Seimo nario kėdės lyderiu.
Rinkimai Šilutėje
Rinkimai Šilutėje / Aldonos Aleksėjūnienės nuotr.
Temos: 1 Šilutė

Jis dabar, antrajame ture, kaunasi su socialdemokratu Artūru Skardžiumi.

Bet viena bėda –  ir pirmajame rinkimų į Seimą ture, ir antrajame apie pagėgiškio K.Komskio kandidatūrą  Šilutės rajone  neišsklaidomai sukasi nešvarių politinių intrigų tvaikas. Jis vienintelis iš 8 kandidatų išankstinio balsavimo metu pirmajame ture surinko per tūkstantį balsų, t. y. – apie penktadalį iš visų pirmajame ture gautų.

Vakar Darbo partijos Šilutės skyriaus lyderis Saulius Stankevičius, vienas iš  buvusių ir jau pralošusių  K.Komskio konkurentų, viešai atskleidė  nešvarios politinės kovos dėl Seimo nario mandato Šilutėje užkulisius. Iš jų  taip pat kyšo K.Komskio interesų ausys.

Su K.Komskio agitacine medžiaga ir užmokesčiui už balsavimą jo(ir ne tik) naudai skirtais pinigais pirmajame rinkimų ture pirmąją išankstinio balsavimo dieną  buvo policijos sučiupti Darbo partijos nariai šilutiškiai A.Vidutis ir N.Žikienė.

Jų narystė Darbo partijoje, kol ši baudžiamoji byla  bus išnagrinėta teisme, pasak S.Stankevičiaus, yra sustabdyta.  Beje, N.Žikienė į  Šilutės rajono apylinkės teismą šią savaitę atėjo girta.

Šilutiškiai „darbiečiai“ A.Vidutis ir N.Žikienė, anot S.Stankevičiaus, rinkėjus  pirmajame ture papirkinėjo ne jo pinigais ir ne jo, kandidato vienmandatėje apygardoje, naudai, o jo konkurento – „tvarkiečio“ (ir ne tik)  K.Komskio. Taip pat – jaunimo organizacijos „Darbas“  Šilutės skyriaus administratorės L.Jagintavičienės,  įrašytos į Darbo partijos kandidatų sąrašą nr.38., naudai.

Vietiniame leidinyje, kurį pats ir valdo, „darbiečių“ skyriaus vedlys S.Stankevičius trečiadienį atskleidė šios nešvarios politinės kovos užkulisius.

Jo teigimu, vienmandatėje apygardoje kandidatavusį Darbo partijos Šilutės skyriaus lyderį, nekilnojamojo turto, pervežimų ir viešbučių verslą valdantį Šilutės rajono tarybos narį  S.Stankevičių prieš rinkimus neva išdavė jaunimo organizacija „Darbas“. Ji iškėlė kandidate į Seimą L.Jagintavičienę.

Netrukus dalis partiečių atsisakė dirbti S.Stankevičiaus rinkimų štabe. Jie nutarė geriau pasitarnauti Jaunimo organizacijos „Darbas“  kandidatei  L.Jagintavičienei, nei    partijos skyriaus vadovui S.Stankevičiui. Tai darė  įprastu –  rinkėjų papirkinėjimo būdu.

Bet Darbo partijos aktyvistai N.Žikienė ir A.Vidutis, dirbę savarankiškoje L.Jagintavičienės rinkimų kampanijoje, jau pirmąją išankstinio balsavimo dieną buvo sučiupti su įkalčiais. Už 15 litų  jie viliojo rinkėjus atiduoti savo balsą už vienmandatininką K.Komskį,  Darbo partijos  kandidatų sąrašą ir kuo aukščiau reitinguojamą jame kandidatę jaunąją 'darbietę' L.Jagintavičienę. 

Darbo partijos Šilutės skyriuje, turinčiame per tūkstantį narių, po šio skandalo bręsta eilių valymas.

Beje, jų gausinimo vajus pernai taip pat buvo skandalingas – su šašlykų kepimu seniūnijose.

Keptų avinų vaišėmis prieš keletą metų Pagėgiuose išgarsėjo ir „tvarkietis“ Kęstas Komskis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius