Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Petro Gražulio elgesio rinkimų dieną

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl rinkėjus galbūt papirkinėjusio parlamentaro Petro Gražulio elgesio.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Portalas lrytas.lt pirmadienį informavo, jog prokurorai ikiteisminį tyrimą pradėjo gavę informacijos, kad Gargždų vienmandatėje apygardoje kandidatuojantis politikas galėjo bandyti papirkti rinkėjus.

Į Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrą rajono gyventojai kreipėsi rinkimų sekmadienį, spalio 14-ąją. Nuosava vaizdo kamera žmonės nufilmavo, kaip iš rinkimų apylinkės grįžtantis vyras prisipažino balsavęs už P.Gražulį ir iš jo gavęs dovanų – laikraštį bei „bambalį“ alaus.

Pareiškėjai teigė taip pat matę politiką tą pačią dieną važinėjantį po rinkimų apylinkes ir agituojantį už jį balsuoti, nors tai draudžia Seimo rinkimų įstatymas.

Ikiteisminį tyrimą vykdyti pavesta Klaipėdos rajono policijos komisariatui. Policija gavo ir paties P.Gražulio pareiškimą, kuriuo jis teigia esąs šmeižiamas.

E.Zbarauskas kol kas negalėjo pasakyti, kada ikiteisminis tyrimas dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise galėtų būti baigtas.

„Tai priklausys nuo to, ar abi pusės bus geranoriškos. Mes suinteresuoti visa tai išspręsti kuo greičiau, galbūt net šią savaitę“, – teigė Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše kandidatavęs P.Gražulis antrajame ture Gargždų vienmandatėje apygardoje susikaus su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstove Seimo nare Agne Bilotaite.

Ji P.Gražuliui pirmajame ture pralaimėjo vos 300 balsų. Abu politikai jau užsitikrino vietą kitos kadencijos Seime, nes jiems rinkėjai skyrė pakankamai pirmumo balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius