Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasa Juknevičienė teigia, kad „Drąsos kelio“ kandidatai ir jų rėmėjai Kaune rengia provokacijas

Ketvirtadienį išplatintame Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių (TS-LKD) demokratų partijos pranešime neigiama viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija, neva partijos „Drąsos kelias“ kandidatams į Seimą Gintarui Dručkui ir Algirdui Patackui neleista susitikti su rinkėjais Kauno įgulos karininkų ramovėje, nors kiti kandidatai susitikimus yra rengę dešimtis kartų.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kadangi  pranešimuose esu minima kaip kandidatė į Seimą ir kaip Krašto apsaugos ministrė, atsakingai sakau, kad jokių rinkiminių agitacinių susitikimų su rinkėjais Karininkų ramovėse nesu rengusi, atvirkščiai, įstatymai ir Kariuomenės vidaus aktai karinėse įstaigose neleidžia to daryti nė vienam kandidatui.

Beje, Seimo narei Vincei Vaidevutei Margevičienei, pageidavusiai susitikti su rinkėjais  toje pačioje Kauno Karininkų ramovėje, taip pat buvo atsakyta neigiamai“, – teigia TS-LKD kandidatė Kauno vienmandatėje Žaliakalnio apygardoje, kurioje į antrą rinkimų turą pateko ir A.Patackas, Rasa Juknevičienė.

Politikės teigimu, Karininkų ramovėse nuolat vyksta visuomeninių organizacijų, ypač tų, kurios remia Krašto apsaugą, renginiai, iškilių asmenybių paminėjimai, į kuriuos rengėjai kviečia ir politikus, visuomenės veikėjus. Tačiau Karininkų ramovėse, kitose Kariuomenės įstaigose niekada iki šiol nėra vykę politinių partijų ar kandidatų rinkiminių  agitacinių susirinkimų.

„Jei ir galima ką nors apkaltinti naudojimusi tarnybine padėtimi, tai tik A.Patacką, kuris siekia susitikimą su rinkėjais, pažeidžiant teisės aktus, rengti savo darbovietėje – Kauno karininkų ramovėje. Kodėl manau, kad tai provokacija? Todėl, kad tūkstančiai kauniečių yra apgauti, nes jiems išplatinti kvietimai atvykti į Kauno karininkų ramovę, nors leidimo rengti agitacinį renginį  Lietuvos Kariuomenė nebuvo davusi.

Atrodo, kad sąmoningai siekiama sukelti konfliktą, įtampą, nes kitaip jau nesitikima laimėti žmonių palankumo. Apgailestauju, kad neva tiesos siekius skelbiantys politikai ir jų rėmėjai nesibodi rinkimų kovoje imtis akivaizdaus melo ir klaidina visuomenę  bei skatina nesilaikyti teisės aktų“, – teigia politikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius