Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reklamuoti į Seimą kandidatuojančią savo vicemerę Druskininkų valdžia puolė už mokesčių mokėtojų lėšas

Socialdemokrato mero Ričardo Malinausko vadovaujama Druskininkų savivaldybės valdžia dar kartą įrodė, kas yra šeimininkas šioje Lietuvos teritorijoje ir kad vietos valdžiai nusišvilpt į šalies įstatymus ir teisės aktus.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Penktadienį, paskutinę agitacijos rinkimuose į LR Seimą antrojo rinkimų turo dieną, Druskininkų savivaldybės rinkėjus pasiekė mokesčių mokėtojų lėšomis išleistas Druskininkų savivaldybės informacinis leidinys „Mano Druskininkai“.

Periodinį leidinį leidžia Druskininkų savivaldybei pavaldi įstaiga Druskininkų švietimo centras, kurios funkcijos – rūpintis vietos suaugusiųjų mokymu ir kvalifikacijos kėlimu.

Leidinys penktadienį nemokamai buvo platinamas ne tik Druskininkų, bet ir kaimyninėje Lazdijų rajono savivaldybėje. Šios abi savivaldybės sudaro Lazdijų – Druskininkų rinkimų apygardą.

Antrajame rinkimų į Seimą ture šioje rinkimų apygardoje varžosi konservatorius teisininkas Vaidas Šalaševičius ir Druskininkų savivaldybės vicemerė socialdemokratė Kristina Kuncevič – Miškinienė.

Minėtame leidinyje – gausu atviros ir užslėptos politinės reklamos, agitacijos ir liaupsių vienai iš kandidačių K.Miškinienei. Už Druskininkų savivaldybės lėšas išleistame leidinyje ši informacija kaip politinė reklama nepažymėta.

Šalia leidinio „Mano Druskininkai“ pastarąsias savaites Druskininkų, Lazdijų rajono spaudos leidiniuose bei kai kuriuose vietos ir nacionaliniuose naujienų portaluosepasirodė Druskininkų savivaldybės užsakomieji straipsniai, kuriame Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas už mokesčių mokėtojų pinigus skleidžia melagingą ir konservatorių kandidatą V.Šalaševičių žeminančią informaciją.

Penktadienį po pietų Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai išplatino pranešimą spaudai apie tai, kad jų kandidatas V.Šalaševičius dėl rinkimų įstatymo ir politinės reklamos žymėjimo pažeidimų kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją.

Dar vieną skundą dėl galimai neteisėtai naudojamų Druskininkų savivaldybės lėšų politikas išsiuntė ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Įstatymas už nepažymėtos ar netinkamai pažymėtos politinės reklamos ir užslėptos reklamos skleidimą numato atsakomybę ne tik jos rengėjams, bet ir skleidėjams , t.y. žiniasklaidos priemonėms.

Priminsime, kad jau esame rašę apie rinkimų batalijas šiame Dzūkijos krašte. Prieš pirmąjį rinkimų į Seimą turą konservatorių kandidatas V.Šalaševičius neskundžiamu sprendimu laimėjo Lietuvos Vyriausiajame Administraciniame Teisme dėl jo politinės reklamos draudimo Druskininkų mieste esančiame reklamos stende. Šis teismas tuomet pripažino, kad Druskininkų savivaldybė neleistinai suvaržė V.Šalaševičiaus reklamos skleidimo būdą, viršijo savivaldybei priskirtinas veiklos funkcijų galias ir įpareigojo netrukdyti leisti kandidatui reklamuotis.

Atsakydama į tai Druskininkų valdžia ne tik pavogė kandidato reklaminį tentą, bet ir nugriovė privačiai bendrovei priklausiusį reklamos stovą, stovėjusį Druskininkų mieste, Veisiejų gatvėje.

Savo poziciją Druskininkų meras R.Malinauskas tuomet viešai paaiškino spaudoje. Primityvinant jo mintį, Druskininkuose galioja tik viena tiesa ir ta tiesa yra tik jo paties...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius