-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 05 /13:42

TS-LKD Priežiūros komitetas stabdo Vitalijaus Satkevičiaus narystę partijoje

Trečiadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas nusprendė stabdyti Panevėžio mero Vitalijaus Satkevičiaus narystę partijoje. Tokios nuobaudos V.Satkevičius susilaukė, nes neatsisakė vienoje vienmandatėje rinkimų apygardoje varžytis su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) remiamu įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba sulaukusiu parlamentaru Vitu Matuzu.
Vitalijus Satkevičius
Vitalijus Satkevičius / LŽ nuotr.

„Priežiūros komitetas nusprendė stabdyti narystę nepriklausomo kandidato Panevėžyje išsikėlusio V.Satkevičiui. Dėl jo narystės atstatymo ateityje jis gali kreiptis ir bus sprendžiama bendra tvarka“, – komiteto sprendimą išdėstė jo pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, V.Satkevičiaus narystė partijoje stabdoma todėl, kad jis nepasinaudojo galimybe savo kandidatūrą Vakarinėje rinkimų apygardoje siūlyti partijos Tarybai, pasisakyti dėl kitų partijos keliamų kandidatų ir reikalauti alternatyvaus balsavimo.

„Termino, kiek laiko narystė stabdoma nėra. Mes, žinoma, galėsime įvertinti kaip kas elgiasi rinkimų metu, jei ateityje dėl narystės sustabdymo panaikinimo būtų kreipiamasi“, – pažymėjo A.Anušauskas.

V.Satkevičius trečiadenį sakė, kad savo pozicijos nekeičia ir rinkimuose dalyvaus laikydamasis moralios politikos principų, TS-LKD programos bei agituosiąs už TS-LKD partijos sąrašą. Ar po rinkimų norės grįžti į partiją, V.Satkevičius sako kol kas dar nežinąs.

„Žiūrėsiu pagal situaciją. Aš nesijaučiu išdavęs partijos, o kad taip pasielgė, tai ką galiu pasakyti. Laikas parodys, ar aš elgiausi teisingai, ar ne“ – sakė V.Satkevičius.

Paklaustas, kodėl TS-LKD Taryboje nepasisiūlė tapti partijos kandidatu Vakarinėje rinkimų apygardoje V.Satkevičius sakė tuomet išvis negalvojęs juose dalyvauti. Tačiau nuomonę pakeisti jį privertė nevykdomi partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus pažadai.

„Iš partijos pirmininko pusės nebuvo laikomasi susitarimų. Aš nenoriu komentuoti. Jie viską žino. (...) Čia visai nesusiję su rinkimais. Aš visai neketinau kandidatuoti. Čia buvo kiti dalykai, kurių nebuvo laikomasi. (...) Ko prašiau miestui – nieko negavau. Panevėžio elektrinę turime,  kurią pastatė, ministrai iškilmingai kapsules užkasinėjo, buvo skiriama tinkama kvota pernai, užpernai. Šiemet jau tik pusė kvotos, o kitais metais tik ketvirtį tesiūlo. Tai ar čia nepanašu, kad „Pavevėžio energija“ dirbtinai varoma į bankrotą, kas gali paneigti? Ar nenorima kam nors pigiai parduoti šiuolaikšką modernią įmonę? Tos kvotos nedavimas gresia katastrofišku šilumos kainų kėlimu“ – dėstė nesutarimų su partijos pirmininku priežastis Panevėžio meras.

15min.lt  jau rašė, kad dėl Seimo nario mandato nesivaržyti su V.Matuzu Panevėžio merą įkalbinėjo ir pats TS-LKD pirmininkas, premjeras Andrius Kubilius.

Tačiau V.Satkevičius nusprendė savo sprendimo nekeisti ir rinkimuose dalyvauti savarankiškai. Jis Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) jau įteikė 1600 rinkėjų parašų.

Rinkimuose jis dalyvaus toje pat Panevėžio Vakarinėje rinkimų apygardoje, kurioje TS-LKD kelia narystę partijoje sustabdžiusio, įtariamo piktnaudžiavimu tarnyba, Seimo nario Vito Matuzo kandidatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius