Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TS-LKD Tauragės socialdemokratus kaltina neteisėtai kaupus rinkėjų asmens duomenis

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) ir Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (VDAI) dėl socialdemokratų partijos kandidato į Seimo narius Tauragės vienmandatėje rinkimų apygardoje Dariaus Petrošiaus ir kaltiną jį galimai neteisėtai sudarasius rinkėjų duomenų bazes ir neteisėtai panaudojus asmens duomenis.
Moteris su telefonu rankose
Moteris su telefonu rankose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma TS-LKD pranešime spaudai, Tauragės rajono laikraščiuose buvo skelbiama informacija, kad sudarinėjami už socialdemokratų atstovą ketinančių balsuoti rinkėjų sąrašai, renkami jų parašai ir asmens duomenys.

„Kaip vėliau paaiškėjo, rinkimų dieną sąrašuose pasirašę asmenys iš socialdemokratų gavo trumpąsias (SMS) žinutes su priminimu balsuoti, o pasibaigus pirmajam rinkimų turui, buvo pamaloninti padėkos žinutėmis“, – skundžiasi konservatoriai.

„Pasirodo, prašomi savo draugų ir pažįstamų – socialdemokratų partijos narių, tokiuose sąrašuose pasirašė gana daug tauragiškių. Nemaža dalis pasirašiusiųjų darbo ar tarnybiniais santykiais pavaldūs socialdemokratams, todėl bijojo nepasirašius sulaukti neigiamų padarinių. Spaudoje buvo ne kartą skelbta, kad Tauragės savivaldybės administracijos tarnautojai, savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovai bei darbuotojai nuolat spaudžiami įstoti ar pereiti į socialdemokratų partiją arba palikti darbą“, – pranešime cituojamas TS-LKD atstovas rinkimams Tauragės rinkimų apygardoje Darius Bredelis.

Anot konservatorių, duomenis rinko ir kai kurių Tauragės rajono savivaldybės administracijos, savivaldybei priklausančių įstaigų ir įmonių darbuotojai.

„Po pirmojo Seimo rinkimų turo minėtuose sąrašuose pasirašę asmenys gavo trumpąsias (SMS) žinutes su socialdemokratų partijos narių D. Petrošiaus ir Z. Balčyčio padėkomis, tai  leidžia daryti išvadą, kad minėtų sąrašų pagrindu buvo suformuotas Tauragės vienmandatės rinkimų apygardos rinkėjų duomenų registras ir duomenys neteisėtai panaudoti, siunčiant SMS“, – įsitikinęs D. Bredelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius