-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Uspaskichas: aš greičiausiai padėsiu Seimo nario mandatą ir vaikščiosiu į tą bylą

Darbo partijos (DP) lyderis Viktoras Uspaskichas, dalyvaudamas LRT radijo laidoje „Aktualijų studija“, teigė, kad Seimui balsuoti dėl jo neliečiamybės panaikinimo neprireiks.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / BFL nuotr.

„99,9 proc. atlaisvinsiu Seimą nuo užduoties dėl mano neliečiamybės. Aš greičiausiai padėsiu Seimo nario mandatą ir vaikščiosiu į tą bylą be jokių problemų“, – tvirtino V. Uspaskichas.

Taip DP vadovas reagavo į konservatoriaus Jurgio Razmos teiginį, jog „darbiečiai“ bando įpareigoti būsimos koalicijos partnerius balsuoti prieš jų imuniteto panaikinimą Seime.

Pasak Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno, jis girdėjęs kalbų, kad „koalicijos partneriai, eidami su DP į koaliciją turėtų įsipareigoti Seime balsuoti, jog jų kaltinamiems Seimo nariams būtų paliktas imunitetas“.

V. Uspaskichas patikino dėl juodosios buhalterijos bylos po Seimo stogu nesislapstysiantis ir pridūrė nė vieno kolegos neprašęs ir neprašysiantis, kad jį apgintų.

Paprašytas patikslinti, ar netaps Seimo nariu, V. Uspaskichas atsakė: „Ar netapsiu, ar atsisakysiu, kai tapsiu, imuniteto – tai yra tas pats“.

DP lyderio teigimu, demokratinėje teisinėje valstybėje turi galioti nekaltumo prezumpcija ir privalo būti paisoma žmonių valios.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė nepritarsianti Darbo partijos (DP) dalyvavimui formuojant Vyriausybę. Jos teigimu, sudarant Ministrų kabinetą, negali dalyvauti partija, padariusi šiurkščių pažeidimų, ir kurios lyderiai yra kaltinami juodąja buhalterija.

Tuo metu Socialdemokratų partijos (LSDP)  štabo vadovas Juozas Olekas teigė, jog nors Lietuvoje ir galioja nekaltumo prezumpcija bei esama bylų, kuriose ir kitų partijų atstovams yra pareikšti įtarimai, „teismų sprendimai turėtų būti priimti“. Jis pridūrė, jog DP atveju byla yra „su tam tikra barzda“ ir pabrėžė, jog turi būti nustatyta, ar padarytas nusižengimas. Kol tai nepadaryta, esą „situacija yra pakabinta“.

Paklaustas, ar socialdemokratai svarstė kitas koalicijos galimybes – be DP, J. Olekas teigė, jog iš pradžių yra daug ką apsvarstę. „Bet iš tikrųjų dabar, kai turime skaičius, pozicijas ir Prezidentės išsakytas mintis, mes turėsime tarybos posėdį ir (...) neskubindami laiko viską apsvarstysim“, – teigė J. Olekas.

V. Uspaskichas paneigė TS-LKD lyderio Andriaus Kubilius išsakytą spėjimą, jog viena iš sąlygų formuoti „darbiečių“, socialdemokratų ir „Tvarkos ir teisingumo“ koaliciją yra neviešas DP reikalavimas, kad jos byla būtų numarinta. „Net vakar nebuvo nė sekundės užsiminta apie šį dalyką“, – sakė DP lyderis.

Tuo metu J. Olekas pažymėjo, jog būtent konservatoriai ir liberalai su DP susijusią bylą tęsė ketverius metus ir jos neišsprendė. „O šnekų, kad byla būtų kaip nors atidėta ar panašiai, tikrai tarp mūsų nėra buvę“, – patikino J. Olekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius