-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis apie balsų pirkimą: Darbo partija turi būti eliminuota iš rinkimų

Ketvirtadienį savo 80-ąjį gimtadienį švenčiantis europarlamentaras, pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovas LRT radijui sakė, kad tokio sukčiavimo, koks buvo per šiuos Seimo rinkimus, Lietuvoje dar nėra buvę.
Profesorius Vytautas Landsbergis
Profesorius Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai toks bezpredelas, kokio Lietuvoje dar nebuvo. Esame beveik Rusijos demokratijos zonoje, jei šitaip galima laimėti rinkimus“, – pasipiktino esama situacija V.Landsbergis.

Pasak jo, Lietuvos valstybė negali leisti, kad rinkimai būtų laimimi pirktais balsais, todėl tučtuojau turėtų būti naikinami rezultatai bent šešiose rinkimų apygardose, kur yra įsikūrusios įkalinimo įstaigos.

„Teisingiausia būtų eliminuoti visą tą partiją iš rinkimų, o mažų mažiausiai atšaukti rinkimų rezultatus šešete apygardų“, – mano V.Landsbergis.

Tuo tarpu konservatorių partijos, kurios garbės pirmininku yra pats V.Landsbergis, rezultatai rinkimuose europarlamentarą džiugina.

Primename, kad dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo per išankstinį balsavimą ir rinkimų dieną policija Lietuvoje iš viso yra pradėjusi bent trylika ikiteisminių tyrimų. Daugiausia jų susiję su pirmąjį rinkimų turą laimėjusia Darbo partija. Žiniasklaidoje atsidūrė ir vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuota, kaip Darbo partija galimai derasi dėl nuteistųjų balsų pirkimo. 

Socialdemokratai jau yra kreipęsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad ši eliminuotų Darbo partiją iš rinkimų, tačiau komisija pareiškė to padaryti negalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius