Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga apskundė VRK sprendimą administraciniam teismui

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą prašydami panaikinti Vyriausiosios rinkimų komisijos spalio 20 d. sprendimą. Šiuo sprendimu VRK netenkino pagrįsto Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos prašymo dėl grubių Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų pripažinti Biržų-Kupiškio apygardos rinkimų rezultatus negaliojančiais.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Viena iš pagrindinių kreipimosi į teismą priežasčių yra ta, kad VRK neatsižvelgė į pateiktus faktus, jog Kaštonų apylinkės rinkimų biuletenių kontrolė buvo prarasta, kadangi apygardos rinkimų komisijos nariai savavališkai išvežė nesuskaičiuotus balsavimo biuletenius iš apylinkės rinkimų komisijos patalpų. Vėliau suskaičiavus biuletenius paaiškėjo, kad išvežtų iš komisijos ir suskaičiuotų apygardoje biuletenių skaičius ženkliai skyrėsi. Tuo tarpu skirtumas tarp pirmą ir trečią vietą užėmusių kandidatų yra 29 balsai“, – sako partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Sąjungos pirmininkas pabrėžė, kad VRK perskaičiuojant minėtos apylinkės biuletenius buvo rasta nepanaudotų (neanuliuotų) biuletenių,kurių dešinieji kraštai turėjo būti nukirpti pasibaigus balsavimo laikui. Ne mažiau svarbu, kadapygardos komisija neturėjo įgaliojimų perimti biuletenius.

„Kaštonų apylinkėje padaryti pažeidimai galėjo turėti esminės įtakos kandidatų galutiniam pasiskirstymui. Į minėtus grubius pažeidimus VRK neatsižvelgė, todėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga buvo priversta skųsti VRK veiksmus teismui“, – sako Ramūnas Karbauskis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius