-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauno tarybą kandidatavę nepartiniai skundžiasi policijai dėl pažeidimų ir reikalauja perskaičiuoti balsus

Į Kauno tarybą kandidatavę nepartiniai asmenys skundžia policijai dėl pažeidimų skaičiuojant balsus ir reikalauja juos perskaičiuoti.
Piliečiai balsuoja
Piliečiai balsuoja / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Antradienį per spaudos konferenciją save išsikėlę kandidatai teigė, kad rinkimų komisijos nariai, jų nuomone, sekmadienį pažeidinėjo rinkimų tvarką – neleido tinkamai atlikti pareigų stebėtojams, klaidino rinkėjus.

Esą užfiksuotas ne vienas atvejis, kai rinkėjui paklausus komisijos nario, kaip balsuoti už nepriklausomą kandidatą, pasiūlyta pirmiausia pasirinkti ir pažymėti kurios nors partijos sąrašą, o nepriklausomo kandidato numerį įrašyti toje vietoje, kuri skirta reitinguoti partijos sąrašo nariams.

„Buvo klaidinami rinkėjai proceso metu ir buvo raginami balsuot už partijas“, – teigė į Kauno tarybą savarankiškai kandidatavęs Donatas Pilinkus.

„Mano stebėtojas pastebėjo pažeidimą, kai į kabiną sueina po keletą žmonių, kai komisijos nariai, sėdėdami prie staliukų, beveik atvirai kviečia rinkėjus balsuoti tik už partijas“, – jam antrino kitas kandidatas Žilvinas Šumskis.

Be to, nepriklausomų kandidatų stebėtojams esą neleista stebėti balsų skaičiavimo, liepta atsitraukti už skaičiuotojų nugarų per dviejų metrų atstumą, o balsų skaičiavimo protokolo išrašą komisijos nariai sutiko parodyti tik stebėtojui išaiškinus, pagal kokį įstatymą jie privalo tai padaryti.

„Balsų skaičiavimas turėjo tam tikro tendencingumo. Surašant protokolą balsai galėjo dingti“, – sakė D.Pilinkus.

Kandidatai teigia dėl pastebėtų pažeidimų surašę pareiškimą policijai, taip pat ketina kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), kad visoje Kauno rinkimų apygardoje būtų perskaičiuoti balsai.

„Rašysime bendrą pareiškimą VRK ir reikalausime, kad būtų peržiūrėtos visos apygardos – Kauno miesto – biuleteniai“, – tvirtino Ž.Šumskis.

„Gal prašysime Kauno miesto apygardoje iš naujo surengti rinkimus“, – svarstė D.Pilinkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius