Artūrui Paulauskui prezidento rinkimuose tenka verstis be Darbo partijos pinigų

Kandidatu prezidento rinkimuose iškėlusi Seimo nario Artūro Paulausko kandidatūrą, kol kas Darbo partija neskuba jo kovos dėl Lietuvos vadovo posto paremti finansiškai. A.Paulauskas likus mėnesiui iki rinkimų iš partijos dar nėra gavęs nė lito, nors kitų partinių kandidatų kišenėse tokia parama sudaro kone didžiausią finansų dalį.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Remia Seimo nariai ir jų padėjėjai

Kol kas didžiausias sumas A.Paulausko rinkimų kampanijai yra paaukoję jo partijos kolegos Seimo nariai. Viktoras Uspaskichas pervedė 20 tūkst. litų, Viktoras Fiodorovas 4,4 tūkst. litų, Raimundas Paliukas – 7 tūkst. litų, Zita Žvikienė – 3 tūkst. litų, Petras Narkevičius – 5 tūkst. litų, Audronė Pitrėnienė – 3 tūkst. litų, Valdas Skarbalius – 3 tūkst. litų, Jonas Kondrotas – 4 tūkst. litų.

Dar dviem Seimo nariams „darbiečiams“ Sergejui Ursului ir Ričardui Sargūnui kolegos rinkimų kovos paremti nepavyko. Jų atitinkamai 7 ir 5 tūkst. litų buvo grąžinti atgal.

Tai bus pakankamai solidi suma, – sakė V.Gapšys.

Taip pat pinigų A.Paulauskui negaili „darbiečių“ Seimo narių padėjėjai sekretoriai. V.Fiodorovo padėjėja Laura Čižiūtė paaaukojo 3 tūkst. litų, Petro Čimbaro padėjėja Evita Ieva Fedaravičiūtė – 500 litų, o tik socialinės apsaugos ir darbo ministrės „darbietės“ Algimantos Pabedinskienės patarėja Vaida Giraitytė – 1 tūkst. litų.

Perves solidžią sumą

Darbo partijos pirmininkės pavaduotojas Vytautas Gapšys tikino, kad skirti paramą A.Paulausko rinkimų kampanijai Darbo partijos atstovams Seime ir jų padėjėjams tikrai nėra privaloma.

„Mes platiname per partijos narius žinutę, kad yra galimybė paremti bent mažosiomis aukomis (iki 40 litų, – red. past.) Seimo nariai ir jų patarėjai taip pat turbūt gavo tą informaciją. Labai džiaugiuosi, jei jie paremia rinkimų kampanijas“, – kalbėjo jis.

Pasak V.Gapšio, jau artimiausiu metu A.Paulausko rinkimų sąskaitą pagaliau turėtų pasiekti ir partijos pinigai.

„Partijoje jau yra priimti sprendimai, tai artimiausiu metu tikrai bus pervesti pinigai. Nenorriu tiksliai sakyti kiek, kol nėra padaryti pavedimai, bet tai bus pakankamai solidi suma, ne mažiau nei 100 tūkst. litų“, – sakė V.Gapšys.

Anot jo, ši suma buvo atriekta iš valstybės Darbo partijai balandžio pradžioje skirtos 1,771 mln. litų dotacijos. 

Z.Balčytis gavo milijoną litų

Socialdemokratai savo kandidatui Zigmantui Balčyčiui yra skyrę 1 mln. 25 tūkst. litų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Broniui Ropei skyrė 102 tūkst. litų,  Lietuvos lenkų rinkimų akcija Valdemarui Tomaševskiui skyrė 126 tūkst. litų, Liberalcentristai Artūrui Zuokui skyrė 50 tūkst. litų.

Be partijų finansinės paramos rinkimuose dalyvauja nepriklausomi kandidatai Dalia Grybaukaitė ir Naglis Puteikis.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius