Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 09

Seime – pirmas žingsnis link homoseksualumo kriminalizavimo

Seimas, anksčiau atmetęs pataisas, kuriomis buvo kriminalizuojamas homoseksualumas, ketvirtadienį žengė žingsnį šia linkme.
Homoseksualai
Homoseksualai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po pateikimo pritarta grupės parlamentarų teikiamoms Baudžiamojo ir Administracinių teisių pažeidimų kodeksų pataisoms, kuriomis numatoma bausti už homoseksualių santykių propagavimą.

Į posėdžių salę pataisos grįš po svarstymo parlamentiniuose komitetuose. Vienintelės frakcijos, kurių gretose nebuvo pasisakiusiųjų už šias pataisas – Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos.
Pataisų iniciatoriai – kovą homoseksualumui paskelbęs „tvarkietis“ Petras Gražulis, jo frakcijos kolega Algimantas Dumbrava, Tautos prisikėlimo partijos frakcijos atstovas Jonas Stanevičius, konservatoriai Petras Luomanas, Kazimieras Uoka, Justinas Urbanavičius.

Pataisomis siūloma nustatyti, kad asmuo, agituojantis už homoseksualius santykius viešose vietose, atlieka nusikalstamą veiką, už kurią baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu. Už tokias veikas numatoma atsakomybė ir juridiniam asmeniui.

O už homoseksualių santykių propagavimą ar propagavimo finansavimą viešose vietose siūloma skirti 1-5 tūkst. litų baudą.

Anksčiau Seimas yra atmetęs P.Gražulio inicijuotas pataisas, kuriomis už homoseksualumą, prilyginus jį zoofilijai bei nekrofilijai, bausti iki metų laisvės atėmimo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius