Dabar populiaru
Publikuota: 2011 rugpjūčio 18d. 11:30

Dilgėlių pyragas su ryžiais

Tai, kad dilgėlės gali puikiai paįvairinti racioną, jokia naujiena, išbandykite jas kaip priedą pyrago įdarui.
Ragauk.lt nuotr. / Tai, kad dilgėlės gali puikiai paįvairinti racioną, jokia naujiena, išbandykite jas kaip priedą pyrago įdarui.

Jums reikės:

Įdarui:

3 stiklinių ryžių;

300 g fermentinio sūrio;

3 saujų dilgėlių;

9 kiaušinių;

Tešlai:

350 g miltų;

200 g margarino;

1 kiaušinio;

druskos;

1 valg. šaukšt, sviesto (patepimui)

Patepimui:

Gaminimas:

1. Margariną išlydykite ir atvėsinte. Dėkite kiaušinį, miltus, druską ir suminkykite tešlą. Palikite šaltoje patalpoje vienai valandai.

2. Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą ir įtieskite į sviestu išteptą skardą. Apipjaustykite tešlos kraštus ir iš ikusios tešlos išpjaustykite lapelius.

3. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Išplakite kiaušinius ir sutarkuokite sūrį.

4. Dilgėles, kiaušinius ir sūrį sumaišykite su virtais ryžiais, pasūdykite ir sukrėskite į kepimo indą, ant tešlos. Viršų papuoškite tešlos lapeliais.

5. Kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Nijolė

Ragauk.lt 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie 15min