Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dilgėlių pyragas su ryžiais

Jums reikės:
Tai, kad dilgėlės gali puikiai paįvairinti racioną, jokia naujiena, išbandykite jas kaip priedą pyrago įdarui.
Tai, kad dilgėlės gali puikiai paįvairinti racioną, jokia naujiena, išbandykite jas kaip priedą pyrago įdarui. / Ragauk.lt nuotr.

Įdarui:

3 stiklinių ryžių;

300 g fermentinio sūrio;

3 saujų dilgėlių;

9 kiaušinių;

Tešlai:

350 g miltų;

200 g margarino;

1 kiaušinio;

druskos;

1 valg. šaukšt, sviesto (patepimui)

Patepimui:

Gaminimas:

1. Margariną išlydykite ir atvėsinte. Dėkite kiaušinį, miltus, druską ir suminkykite tešlą. Palikite šaltoje patalpoje vienai valandai.

2. Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą ir įtieskite į sviestu išteptą skardą. Apipjaustykite tešlos kraštus ir iš ikusios tešlos išpjaustykite lapelius.

3. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Išplakite kiaušinius ir sutarkuokite sūrį.

4. Dilgėles, kiaušinius ir sūrį sumaišykite su virtais ryžiais, pasūdykite ir sukrėskite į kepimo indą, ant tešlos. Viršų papuoškite tešlos lapeliais.

5. Kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Nijolė

Ragauk.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius