-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bulvių salotos su garstyčiomis

Bulvė – tikrai ne ta daržovė, kurią būtų galima apkaltinti nuobodumu, prie jos lengva derinti įvairius pagardus, padažus ir taip kurti vis naujus patiekalus. Jei dar neragavote bulvių salotų, išbandykite šį receptą.
Rudenį bulvės šviežios ir nepraradusios skonio, tad eksperimentuokite bandydami įdomesnius patiekalus.
Rudenį bulvės šviežios ir nepraradusios skonio, tad eksperimentuokite bandydami įdomesnius patiekalus. / 123rf. com nuotr.

Jums reikės:

500 g bulvių;
1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
1 skiltelės česnako;
3 valg. šaukšt. šilto vandens;
150 ml alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų;
1 raudonojo svogūno, supjaustyto plonyčiais pusžiedžiais;
šluotelės petražolių

Gaminimas:

1. Nuskuskite bulves ir virkite, kol taps minkštos, tačiau išliks standžios. Nukoškite ir, kai šiek tiek atvės, supjaustykite gabaliukais (vieną bulvę dalinkite į 6-8 gabaliukus);

2. Kol verda bulvės, dubenyje sumaišykite garstyčias, actą, smulkintą česnaką ir šiltą vandenį. Suplakite iki vientisos masės. Pamašu pilkite aliejų nepaliaudami maišyti – padažas turi būti kreminės konsistencijos. Įberkite druskos ir pipirų.

3. Raudonojo svogūno pusžiedžius pakepinkite keptuvėje ant sviesto ar aliejaus, kol jie šiek tiek suminkštės.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, padažą, svogūnus, užberkite kapotų petražolių ir atsargiai išmaišykite – padažas turi gerai padengti bulvių gabalėlius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius