Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Švelniai marinuotų agurkų salotos

Kol agurkų salotos „subręs“, jos turės bent keletą valandų pastovėti šaldytuve.
123rf.com nuotr. / Kol agurkų salotos „subręs“, jos turės bent keletą valandų pastovėti šaldytuve.
Šaltinis: 15min
0
A A

Gaivios agurkų salotos – kaip tik tai, ko reikia prie mėsos kepsnelių ar kito mėsiško patiekalo. Traškios saldžiarūgštės agurkų riekelės vers jus vėl ir vėl siekti salotų lėkštės.

Jums reikės:

– 1 kg agurkų;

– 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

– 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;

– 2 česnako skiltelių;

– 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;

– pipirų;

– druskos;

– šviežio baziliko arba krapų

Gaminimas:

Supjaustykite agurkus maždaug 5 milimetrų storio riekelėmis (jei agurkų žievelė kietoka, verčiau ją nulupkite) ir sudėkite į didelį dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, cukrų, sutrintą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir gerai išplakite šluotele, kol cukrus ištirps.

Užpilkite šį marinatą ant agurkų, labai gerai išmaišykite ir dėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Prieš valgant apibarstykite salotas kapotais krapais arba suplėšytais baziliko lapeliais.

Pastaba: šis marinatas tinka ir cukinijoms, tačiau jas pjaustykite dar ploniau nei agurkus. 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min