Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Sekso pamokos vyko ir miške

54 metų kaunietis R.K. bus teisiamas už seksualinius nusikaltimus mažametei sugyventinės dukrai.

Kauno prokurorai perdavė teismui dar vieną pedofilijos bylą. Iki šiol reikalų su Temide neturėjusiam R.K. pateikti sunkūs kaltinimai: seksualiniu mažametės prievartavimu, pasikėsinimu ją išžaginti ir tvirkinimu. Nukentėjusioji – maždaug metus seksualiai išnaudota pradinių klasių moksleivė. Tuo metu jai buvo 8–9 metai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, mažametės tvirkinimą R.K. pradėjo nuo pasakojimų apie vyro ir moters lytinius santykius. Paskui mergaitė buvo keliama naktį iš miegų, kad stebėtų, kaip vyriškis mylisi su jos motina. Trečiasis „seksualinio švietimo“ etapas susijęs jau su pačios mažametės seksualiniu prievartavimu. Užtekdavo motinai išeiti į parduotuvę... Vėliau tai pradėta daryti ir jai būnant darbe.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, mažametės tvirkinimą R.K. pradėjo nuo pasakojimų apie vyro ir moters lytinius santykius. Paskui mergaitė buvo keliama naktį iš miegų, kad stebėtų, kaip vyriškis mylisi su jos motina.

Bylos iniciatorius – atskirai, ne su dukterimi gyvenęs mergaitės tėvas. Ši pasiguodė jam, o ne motinai, kuriai dėl smurtavimo jau buvo apribotos teisės į vyresniąją dukrą.

Mažametė išsipasakojo, kai R.K., dangstydamasis, kad vyksta į pagalbinius darbus, nusivežė ją į mišką. Iš to, ką kalbėjo devynmetė, galima spręsti, jog ten vyriškis su ja lytiškai santykiavo. Tačiau ekspertai konstatavo, kad mažametės mergystės plėvė nepažeista, todėl R.K. pateiktas kaltinimas tik pasikėsinimu išžaginti.

Įtariamasis neprisipažįsta nė dėl vieno jam pateikto kaltinimo. Mažametė pradėjo pasakoti, ką vyriškis jai išdarinėjo, praėjus daugiau kaip mėnesiui nuo įvykio miške.

Tyrimas užtruko, nes motina trukdė atlikti dukrai psichologų ir psichiatrų ekspertizę. Galų gale, kai ekspertams pavyko tai padaryti, jie konstatavo, kad mažametė nefantazuoja. R.K. laukia teismo suimtas. Mergaitę priglaudė kitą šeimą turintis tėvas.

Seksualinis mažametės prievartavimas priskiriamas prie labai sunkių nusikaltimų. Už jį gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 13 metų. Toks pat labai sunkus nusikaltimas ir mažametės išžaginimas (galima laisvės atėmimo bausmė – nuo 5 iki 15 metų). Tik mažamečio tvirkinimas (šiuo atveju mergaitės kėlimas iš miegų, kad stebėtų sekso orgijas) vis dar priskiriamas prie nesunkių nusikaltimų. Už tai gresianti maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki 2 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius