-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agurkų taurelės

2 ilgavaisiai agurkai, svogūnas, 300 g kalakutienos filė, šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių mišinio, pagal skonį druskos, šaukštas skysto medaus, 2 šaukštai apelsinų sulčių, žiupsnis tarkuoto šviežio imbiero, po šaukštą minkštos fetos ir grietinės.
Agurkų "taurelės"
Agurkų taurelės / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Kalakutas

Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvienam iš galo šaukšteliu išskobkite didžiąją dalį minkštimo.

Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir išmaišykite. Palikite pusvalandį pastovėti.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Sukrėskite medų, suberkite imbierą, supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir apie minutę pakaitinkite.

Sudėkite paukštieną ir kartkartėmis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, palikite, kad atvėstų.

Pikantiška mase prikimškite agurkų taureles. Ant viršaus užkrėskite po šlakelį su grietine išsuktos fetos. Tiekdami puoškite šviežių krapų šakelėmis.

Kulinaro patarimas

Pikantiška kalakutiena gardu įdaryti ir nedidelių šviežių agurkėlių puseles (agurkus pjaukite išilgai).

4 asmenims. Paruošite per valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius