Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kiaušinių virimo atmintinė

Kiaušinių lukštai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. / Kiaušinių lukštai
Šaltinis: 15min
0
A A

Virtas kiaušinis yra įtrauktas į daugelio lietuvių pusryčių meniu. Atrodytų, šio patiekalo sugadinti neįmanoma – įmeti į vandenį ir verdi iki norimo kietumo. Tačiau nesėkmių pasitaiko net ir čia, ypač, jei kiaušinį užsimanote išvirti įmantresniu būdu – be lukšto. Taigi, ar ne pats metas dar kartą pasikartoti kiaušinių virimo abėcėlę?

Minkštas ir kietas kiaušinis: kiek laiko virti?

Jei naujos darbo dienos pradžios neįsivaizduojate be minkštai virto kiaušinio su skrudinta duona, turėtumėte žinoti, kad tokiu būdu verdami kiaušiniai skaniausi – švieži. Minkštas kiaušinis vandenyje yra verdamas 3 arba 4 minutes.

Labiausiai mėgstate kiaušinį kietu baltymu ir skystu tryniu? Tuomet įsidėmėkite, kad pusiau virto kiaušinio virimo laikas – 5–6 minutės.

Norint išvirti kietą kiaušinį, svarbiausia jo nepervirti, t. y, neviršyti 8–9 minučių virimo laiko. Kiaušinį nulupsite be vargo, prieš tai jo lukštą įskėlę peiliu ir trumpam įmerkę į šaltą vandenį.

Be lukštų virti kiaušiniai

Tokiu būdu verdami kiaušiniai reikalauja ypatingo rankų miklumo, tačiau juk visko galima išmokti, o be galo skanus kiaušinio patiekalas ant jūsų stalo kaipmat atpirks visus kulinarinius vargus virtuvėje.

Jums reikės:
šviežių kiaušinių;
1 arbat. š. acto arba šlakelio citrinos sulčių.

1. Atsargiai įmuškite kiaušinį į nedidelį indelį. Jo trynys turi likti sveikas.
2. Į puodą, kuriame virsite kiaušinius, įpilkite 5–6 centimetrus vandens, įliekite acto arba citrinos sulčių (tai padės „neišsibėgioti“ baltymui) ir užvirinkite.
3. Vandeniui užvirus, stipriai sumažinkite ugnį (puodą trumpam galite ir nukelti nuo ugnies) ir priglaudę indelį su kiaušiniu prie puodo krašto, lėtai „įleiskite“ jį į vandenį.
4. Norėdami, kad kiaušinio trynys lengviau susilietų su baltymu, galite lėtai maišyti vos vos verdantį vandenį puode arba kiaušinio baltymą aplink trynį apsukti šakute.
5. Kiaušiniai be lukštų verdami 5–8 minutes. Viskas priklauso nuo to, kokio kietumo juos pageidausite valgyti.
6. Šis pusryčių patiekalas ypač gardus su skrudinta šonine, pjaustytais svogūnų laiškais ir natūraliu pomidorų padažu. Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Kiaušiniai
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min