Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Salotos su pelėsiniu sūriu

Salotos su pelėsiniu sūriu
Fotolia nuotr. / Salotos su pelėsiniu sūriu
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

2 gūželės skirtingų spalvų salotinių trūkažolių, saujelė gražgarsčių lapelių, 200 g švelnesnio skonio mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelė labai smulkiai kapotų svogūnų laiškų ir petražolių, 4 nemaži saldžiarūgščiai obuoliai, saujelė skrudintų graikinių riešutų, kelios riekelės šviežios itališkos duonos.

Užpilui: indelis natūralaus jogurto arba 125 g liesos grietinės, 50 g aštresnio skonio mėlynųjų pelėsių sūrio (pavyzdžiui, rokforo), pusė nedidelio svogūno, šaukštas citrinos sulčių, pagal skonį druskos, baltųjų pipirų, pusė šaukštelio medaus, avokadas.

Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais. Išdėliokite ant salotų, suberkite šakute trupintą sūrį, skrudintus riešutus, smulkintus žalumynus, gražgarsčių lapelius. 

Paruoškite užpilą: visus komponentus išplakite elektriniu plakikliu, atvėsinkite šaldytuve ir apliekite salotas.
Valgykite su sausoje keptuvėje skrudintos baltos duonos riekelėmis.
 

2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.   

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Salotos
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Kokteilių guru

Kokteilių guru

Skaitysiu vėliau
Stilingi sūrio patiekalai

Stilingi sūrio patiekalai

Skaitysiu vėliau
Kiaušinių salotos

Kiaušinių salotos

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie 15min