TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sriuba – atgaiva skrandžiui

Trinta vištienos sriuba „Mantinga“
„Mantingos“ nuotr. / Trinta vištienos sriuba „Mantinga“
Šaltinis: 15min
0
A A

Žmonės gaminti sriubas pradėjo jau senovės Graikijoje. Sakoma, kad per Olimpines žaidynes kiekvienas atletas turėdavo atnešti veršiuką arba ožką į dievo Dzeuso šventyklą. Suneštų gyvulių skerdiena būdavo sumetama į didelį puodą ir verdama – toks ritualas buvo atliekamas kaip auka dievams. Išvirtą mėsą išdalindavo žaidynių žiūrovams bei vietos gyventojams, nuovirą – sriubą – gerdavo patys atletai. Buvo tikėta, jog taip jie padidins savo ištvermingumą bei jėgą.

Grįžkime į šiuos laikus ir į sriubos valgymo „ritualą“ pažvelkime moderniau. Daugelis jau nuo vaikystės žinome, jog sriuba yra pirmasis pietų ar vakarienės patiekalas. Netgi šiandien, kai dažnai diskutuojama, koks maistas yra geras ar blogas, niekam nekyla abejonių dėl teigiamų sriubos ypatybių žmogaus organizmui. Tačiau šiuolaikinio skubančio žmogaus gyvenimo tempas pasimėgauti gardžia sriuba leidžia ne itin dažnai. Pripažinkime – šią veikliųjų maistinių medžiagų bombą neretai prisimename tada, kai peršąlame, arba, kai norisi organizmo veiklą atstatyti po įvairių švenčių ar vakarėlių.

Mantingos nuotr./Trinta brokolių sriuba Mantinga
„Mantingos“ nuotr./Trinta brokolių sriuba „Mantinga“

O juk tikrai derėtų dienos valgių racioną papildyti bent vienu šiltos ir gardžios sriubos dubenėliu, nes ji yra neatsiejama sveikos mitybos dalis. Kai norisi ne tik sotaus, bet ir lengvai virškinamo maisto, prisiminkime sriubą.

Skirtingai nei troškinant ar kepant daržoves, grybus bei mėsą, verdant iš šių produktų sriubą, jie savyje išlaiko daug daugiau maistinių medžiagų, vitaminų ir natūralų ingredientų skonį. Nepaisant to, kad sriubos paprastai turi mažai kalorijų nei kiti patiekalai, jos yra tiek pat sočios ir maistingos.

Sriuba yra lyg organizmo šluota dėl savo stimuliuojančių skrandį savybių, ji atstato būtiną vandens pusiausvyrą taip padėdama kontroliuoti kraujospūdį bei druskos kiekį kraujyje. Puikiai tinka tiems, kurie per dieną suvalgo mažai daržovių ar išgeria nedaug vandens.

Tiems, kurie nuolatos skuba ir neturi laiko stovėti prie puodų, bet visgi stengiasi atsakingai žiūrėti į sveiką mitybą, „Mantinga“ pristato naują produktų liniją – trijų skonių trintas sriubas. Tai pirmoji Europoje iš puodelio geriama šviežiai išvirta trinta sriuba be jokių konservantų ir skonio stipriklio mononatrio gliutamato (E621). Iš karto kyla klausimas – kiek laiko ir kaip sriuba indelyje gali išlikti šviežia. Atsakymas labai paprastas – „Mantinga“ naudoja specialų indelių uždarymo būdą, tad sriuba šviežia išlieka net 30 dienų. Ir čia nėra jokios mistikos – sriubų indeliai yra uždaromi taikant visiems gerai žinomą konservavimo metodą.

Mantingos nuotr./Trinta meksikietiaka sriuba Mantinga
„Mantingos“ nuotr./Trinta meksikietiška sriuba „Mantinga“

„Mantinga“ siūlo išbandyti trijų skonių šviežiai išvirtas trintas sriubas – brokolių, vištienos ir meksikietišką. Brokolių trinta sriuba puikiai tiks vegetarams ir tiems, kurie mėgsta sveikesnį ir lengvesnį maistą. Vištienos sriuba yra tikra klasika, tad tikrai neapsiriksite, pasirinkdami ją, jei norėsite sočiai bei gardžiai pavalgyti. Trinta meksikietiška sriuba patiks tiems, kurie mėgsta kiek aštresnį skonį, nes sriuba paskaninta česnakais bei čili pipiriukais. Visų šių trijų sriubų ingredientai yra pakepinami natūraliame svieste bei pagardinami aromatingosiomis žolelėmis, išverdami aromatingame sultinyje ir tik tada viskas sutrinama, tad skonis primins lyg namuose virtą sriubą.

Sriubų indeliai yra idealiai pritaikyti skubantiems žmonėms – jie sukurti taip, kad būtų patogu atidaryti, saugu gerti, nes puodelis uždarytas apsauginiu dangteliu su nedidele skylute. Puodelio forma pritaikyta netgi automobilių gėrimų laikikliams, tam kad gardžia sriuba galėtumėte mėgautis net kelyje. Jums nereikės užpilti sriubos karštu vandeniu, ko Jums reikės, tai tik pašildyti sriubos indelį mikrobangų krosnelėje apie 2 minutes. „Mantingos“ šviežiai virtos trintos sriubos – tikra atgaiva skrandžiui.

 

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min