Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Užkandėlė su mocarela

Užkandėlė su mocarela
Fotolia nuotr. / Užkandėlė su mocarela
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

200 g šviežios mocarelos, 4 pomidorai, 2 prinokę avokadai, džiovintų bazilikų, šaukštelis citrinų sulčių. Padažui: 2 šaukšteliai „Pesto“ padažo su bazilikais, šaukštelis balzaminio acto, 3 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus, šaukštelis citrinų sulčių, 2 skiltelės česnakų, šaukštas kapotų žalumų, žiupsnelis cukraus, pagal skonį druskos.

Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.

Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite, tada supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, išdėliokite ant pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Dar pagardinkite džiovintais bazilikais.

Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą. Tada suberkite žalumynus, sukrėskite  „Pesto“ padažą, suberkite cukrų, kapotus žalumynus, supilkite balzaminį actą, aliejų, citrinų sultis.

Padažą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dar15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant užkandėlės.

Tiekite su kapotomis petražolėmis ir sausoje keptuvėje skurdinta baltos duonos riekele.
2 asmenims. Pagaminsite per 25 min.

Žurnalas „JI“
Temos Mocarela
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min