Dabar populiaru
Publikuota: 2012 vasario 15d. 14:08

Daivos saldainiai „Ferrero Rocher“

Daivos saldainiai „Ferrero Rocher“
Daivos nuotr. / Daivos saldainiai „Ferrero Rocher“

Daiva siūlo pasigaminti saldainių.

Receptas:

– 100 g riešutinių vaflių;
– 150 g lazdyno riešutų;
– 200 g riešutinio kremo („Nutella“ ar panašaus);
– 150 g juodojo šokolado;
– 1 v. š. bekvapio aliejaus („Natura“)

Gaminimas:

Riešutus apie 10 minučių paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.

Vaflius susmulkinti tiesiog šakute, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų išeiti 30–40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų.

Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).

Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie 15min