Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linos obuolių pyragas

Susipjaustome skiltelėmis 5 didelius obuolius, kuriuos sumaišome su cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus. Išlydome 200 g sviesto. Supilame jį ant 270 g cukraus. Išmaišome. Įmušame 2 kiaušinius. Išsukame.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Linos nuotr.

Į jau turimą masę beriami 360 g miltų ir šaukštelis sodos „nugesintos“ grietinėje. Gerai išmaišome. Pusė tešlos pilame į sviestu išteptą kepimo indą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto, galima šaukštą vis pamirkyti šaltame vandenyje. Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos. Pilame likusią tešlą (truputį pasiliekame pyrago viršui). Pilame likusius obuolius ir viską uždengiame tešla.  Pyrago viršų galime pabarstyti ruduoju cukrumi, kad išeitų traškus paviršius. 

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ant karšto pyrago pabarstome cukraus pudros.
Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius