Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ryžių pudingas

Ryžių pudingas
Fotolia nuotr. / Ryžių pudingas
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

700 ml pieno, 300 ml grietinėlės, 80 g rudojo cukraus, 130 g apvaliųjų ryžių, žiupsnis cinamono, vanilės ankštis, žiupsnelis muskatų, šaukštelis tarkuotų apelsinų žievelių, sauja razinų, 20 g brendžio.

Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.

Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydama virkite apie 20 minučių. Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).

Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdama viršų apibarstykite brendyje mirkytomis razinomis.

Konditerio pasiūlymas: jei saldų ryžių pudingą ketinate tiekti ne desertui, o, tarkim, vakarienei, jį tiktų pagardinti bet kokia rūgštesne uogiene. Galite įmaišyti rūgštesnių kubeliais pjaustytų nuluptų obuolių – irgi labai gardu, be to, gaivu. 

4 asmenims. Paruošite per 1 valandą 10 minučių.

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Pudingas
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min