Dabar populiaru
Publikuota: 2010 rugsėjo 17d. 13:37

Ešerys su karamelinėmis morkomis

Ešerys su karamelinėmis morkomis
Fotolia nuotr. / Ešerys su karamelinėmis morkomis

Vidutinio dydžio ešerys, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos. Marinatui: 200 ml natūralaus jogurto, 2 skiltelės česnako, keli šaukštai maltų džiūvėsėlių. Garnyrui: 400 g šviežių morkų, 100 ml vandens, 1,5 stiklinės saldaus baltojo vyno, 2 stiklinės rudojo cukraus.

Žuvį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir dėkite ant didelio folijos lakšto.

Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu. Gautu mišiniu aptepkite žuvį, apibarstykite džiūvėsėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Foliją užlenkite taip, kad suformuotumėte uždarą krepšelį. Dėkite jį ant virš karštų žarijų įtaisytų kepimo grotelių ir kepkite, kol žuvis suminkštės.
 

Nuskustas morkas išvirkite garuose ir supjaustykite stambiais šiaudeliais. Prikaistuvyje užvirinkite vyną ir kaitinkite, kol maždaug pusė jo išgaruos. Supilkite į dubenėlį. Tame pačiame prikaistuvyje užvirinkite vandenį. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol jis ištirps. Toliau mišinį kaitinkite nemaišydama, tik kartkartėmis pasukiodama puodą, kol susidarys tamsaus gintaro spalvos karamelė. Supilkite į ją vyną ir gerai išmaišykite. Gauta mase apšlakstykite morkų šiaudelius, papildomai juos apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

2 asmenims. Pagaminsite per 40 minučių.

Žurnalas „JI“
Temos: 1 Ešerys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

08:55
00:20
46:42

Esports namai

Lietuviškas verslas

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie 15min