Dabar populiaru
Publikuota: 2012 gegužės 11d. 07:30

Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu

Sumuštiniai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu
Renatos Poccia nuotr. / Sumuštiniai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu

Šis sumuštinukų receptas yra labai gurmaniškas jei naudosite vytintą kumpį ir parmezano sūrį ir labai kasdieniškas jei vytintą kumpį pakeisite jums patinkančiu rūkytu kumpiu, o parmezano sūrį, kitu fermentiniu sūriu. Rinkitės pagal galimybes, skonį ir progą.

Porcijos: 4 (apie 3-4 (5cm skersmens) sumuštinukai/porc.)
Kalorijos: apie 115 kcal/porc.
Trukmė: apie 20 min.

Reikės:

  • kelių riekelių forminės duonos
  • 100g šaldytų žirnelių
  • 1/2 vnt. vid dydžio svogūno
  • 1 v.š. tyro alyvų aliejaus
  • 15g plonai pjaustyto parmezano (galima keisti kitu fermentiniu sūriu)
  • 20g plonai pjaustyto vytinto kumpio (galima keisti rūkytu kumpiu)
  • juodųjų pipirų
  • druskos

Paruošimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., padruskinkite, papipirinkite. Iš duonos išpjaukite skridinėlius (stikline, ar specialia formele), juos trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepkite keptuvėje-grilyje, kol paviršius gražiai pagels. Troškintus žirnelius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą, smulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Ant apkeptos duonos dėkite maždaug 1 a.š. žirnelių kremo, mažą susuktą gabalėlį kumpio ir mažą riekelę sūrio. Skubiai patiekite. Skanaus!

Receptas iš www.isbandytireceptai.com

Temos: 1 Receptai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

08:55
00:20
46:42

Esports namai

Lietuviškas verslas

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie 15min