-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip susiplanuoti pigią slidinėjimo kelionę: Austrija

Slidinėjimo magija egzistuoja! Šiam teiginiui pritarė ir kalbintasis Kernius. Ne pirmus metus slidinėjantis vaikinas sutiko papasakoti, į ką atkreipti dėmesį prieš pasirenkat slidinėjimo kurortą, kiek kainuoja išvykti slidinėti ir ką vertėtų žinoti tiems, kurie domisi pigiomis slidinėjimo kelionėmis.
kaip-susiplanuoti-pigia-slidinejimo-kelione-675x300
Kernius pataria, kaip susiplanuoti pigią slidinėjimo kelionę. / makalius.lt.Kerniaus nuotr.

Junkitės prie „Facebook“ grupės „Slidininkų rojus“.

„Pastaraisiais metais rinkausi Slovakiją su Čekija, nes ten gali išvykti savaitgaliais arba „prilipdyti“ po vieną ar dvi dienas prie savaitgalio, o vykstant į Austriją ar Italiją vis viena reikia daugiau laiko, ne trijų ar keturių dienų“, – pasakojimą pradeda Kernius.

Nesvarbu, ar vykstat su agentūra, ar savarankiškai, vis viena rekomenduojama kurorte būti bent savaitę. Jei vykstate slidinėti automobiliu, patarčiau nepervargti ir pakeliui stoti nakvoti Lenkijos Pietuose. Tad, jau prisideda viena kita diena.

makalius.lt/Kerniaus nuotr./Kitzsteinhornas, raudonoji trasa
makalius.lt/Kerniaus nuotr./Kitzsteinhornas (Austrija), raudonoji trasa

Iki Austrijos kurortų nuvažiuoti prireiks apie dvidešimt valandų. Jeigu pageidaujate skristi, patogiausiai iki Austrijos slidinėjimo kurortų galima nusigauti per Miuncheną. Beje, ir pats Miunchenas tikrai vertas dėmesio miestas, tad, susiplanavus, galima pamatyti išties daug – suderinti slidinėjimą ir „kultūrinimosi“ programą. Pavažiavus nuo Miuncheno maždaug 100 kilometrų, prasideda Austrijos kurortai. Keliaudami rinkomės netoli Zalcburgo esančius kurortus.

Įvertinome visas išlaidas, laiką ir… Mūsų pigios slidinėjimo kelionės receptas gavosi toks – skrydis į Miuncheną (reikėtų derintis prie pigesnio skrydžio varianto). Tada Miunchene sėdome į traukinį ir nusigavome iki pageidaujamos vietos. Austrų puslapis leidžia susidėlioti maršrutą nepaisant sienų, t. y. tiesiog pažymi, jog nori iš Miuncheno patekti į Zalcburgą, ir programa sudėlios maršrutą.

Traukinio bilietas: reikėtų surasti lentern tickets (žemės bilietas), Vokietijoje tai toks žemės bilietas, kai gali nevaržomas važiuoti bet kuriomis kryptimis toje žemėje. Bajern lendern yra būtent Miuncheno žemės dalis – t.y. su šiuo bilietu gali išlipti kitoje stotelėje pasibaigus toms žemėms, o Zalcburgo stotelė ir yra pirmoji stotelė po Vokietijos. Bilietas kainuoja apie 29 eurus 5 žmonėms, tad išties nebrangu. Tai grupinis bilietas, kuris suteikia teisę važiuoti iki penkių žmonių kompanijai, t.y. galite vykti, pvz., dviese. Gera bilieto kaina nėra laikina akcija, tai pastovi kaina už bilietą, tad juo galima drąsiai pasinaudoti.

Nepakartojami vaizdai Austrijos kurortuose
Nepakartojami vaizdai Austrijos kurortuose

Pigiausiai Austrijoje galite apsigyventi privačiame sektoriuje. Reikėtų ieškoti apartamentų ar kažko panašaus, kad pats galėtum gamintis valgyti, nes maitintis kavinėse ar restoranuose ne kiekvienas turės galimybę. Austrijoje dar to nebandžiau, tačiau, vykdamas į Slovakiją, Čekiją naudojausi google translate programa ir vietiniuose puslapiuose ieškojau informacijos. Pasinaudojęs ta pačia negudria programa parašiau kelis laiškus vietiniams. Čekai dažnai į laiškus atsako vokiškai, nes šia kalba neblogai kalba, arba angliškai. Derantis su vietiniais, kainą žmogui galima „numušti“ iki 15 eurų parai (asmeniui). Paskutinį kartą suradome dviejų aukštų apartamentus už 15 eurų žmogui. Buvome keturiese.

Slidinėjimo kainos. Apie jas kalbėti nėra labai lengva, nes viskas priklauso nuo to, kurį slidinėjimo kurortą pasirinksite, tačiau šiokius tokius apibendrinimus iš savo pigių slidinėjimo kelionių patirties papasakosiu. Dienos slidinėjimo bilietas Čekijoje ir Austrijoje kainuoja maždaug tiek pat. Tačiau, Austrijoje kaina labai stipriai skiriasi priklausomai nuo to, ar slidinėsi vieną dieną, ar daugiau. Kuo daugiau dienų slidinėsi, tuo bus pigiau. O štai, kai pastarąjį kartą vykome į Slovakiją, išleidome apie 700 litų (asmeniui) viskam – degalams, maistui, slidinėjimo pasams, nakvynei. Tai buvo 3 ar 4 slidinėjimo dienos. Su važiavimu išėjo 5-6.

Viena pigiausių šalių slidinėti – Čekija. Apie ją – jau rytoj, kitoje Slidininkų blog'o publikacijoje.

Pasidalink savo slidinėjimo kelionės įspūdžiais – slides@15min.lt ir laimėk „Snow arenos“ prizą – kvietimą nemokamai slidinėti 4 val.

Visi Slidininkų blog'o tekstai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius