-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Slidininkų blogas. Slidinėkite už dyką: Walchsee!

Prieš keletą metų visai atsitiktinai Austrijoje, Tirolyje atradau tylų ramų slidinėjimo kurortą. Miestelis Walchsee nuostabus ne tik todėl, kad yra prie vieno iš nedidelių Alpių ežeriukų.
Austrija, Kosseno slidinėjimo kurortas
Walchsee, Austrija / Ž.Pekarsko nuotr.

„Slidininkų blogo“ taisyklės ir prizai

Tai ideali vieta ramiam šeimyniniam poilsiui. Iš dalies todėl, kad miestelis nedidelis, taigi netriukšmingas. Kaip ir vos už 8 km esantis kiek didesnis Kossenas. Ko daugiau reikia, jei čia gali gauti viską: ir nuostabų snieguotų viršūnių vaizdą pro langą, ir puikų aptarnavimą, ir nebrangius bet patogius apartamentus. Tarkime Sebastjano Brandauerio sodyboje apartamentus (du erdvūs miegamieji, dušas, WC, virtuvė ir valgomasis) su terasa, žvelgiančia į kalnus, pavyko išsinuomoti už 50 eurų parai. Ir dar nuolaidą slidėms gavau (ši šeima nuomoja įrangą).

Nakvynė prie ežero

Kitame miestelio gale esančiame patogiame viešbutyje „Bellevue am See“ su SPA analogiškus apartamentus galima išsinuomoti už 150-200 eurų (baseinu ir pirtimis naudositės už dyką).

Tiesa, šį kurortą rekomenduočiau keliaujantiems automobiliu. Nes jis yra atokiau nuo automagistralės Miunchenas-Insbrukas. Bet tai yra ir privalumas. Jei nėra sniego, sėdi į automobilį, iššoki į automagistralę ir po pusvalandžio jau esi Zillertalio slėnyje. O ten sniego galima rasti ir vėlyvą pavasarį.

Nemokama savaitė!

Tačiau bene didžiausias šio kurorto privalumas yra nemokama slidinėjimo savaitė kiekvienais metais, siekiant pritraukti kuo daugiau turistų. Šiais metais tokia savaitė tęsis nuo vasario 28 d. iki kovo 7 d. Vienintelė sąlyga – tuo metu turite šiame Kaiserwinkl regione užsisakyti nakvynę ir užsiregistruoti turizmo informacijos centre. O sausio 17-24 d. keltuvų bilietai („ski pasai“) tekainuos pusę kainos. Tikrai sutaupysite nemažai eurų. Juo labiau, kad Walchsee miestelyje kuras gerokai pigesnis nei automagistralės degalinėse. Maistas IMPREIS prekybos centruose kainuoja beveik tiek pat, kiek Lietuvoje. O vynas – net pigiau.

Trasos

Walschsee miestelio trasos pakankamai prašmatnios pradedantiems slidininkams ir vaikams. Tačiau čia rasite viską, kas būtina smagiam poilsiui kalnuose. Tačiau viršukalnės nėra labai aukštos, tik iki 1800 m. Jei norite pakilti bent į 3 km aukštį ir mėlynomis bei raudonomis trasomis nusileisti iki pat automobilio, važiuokite į Kosseno slidininėjimo centrą (8 km). Ten veikia modernūs keltuvai (minėtą savaitę – už dyką), daugybė trasų, puikios vaikų ir suaugusių slidinėjimo mokyklos, jaukūs kalnų restoranai, kvepiantys štrudeliu ir karštu vynu. Tiesa, įpusėjus kovui, ir čia trasos apledėja, todėl mažiau patyrusiems leistis gali būti pavojinga. Be to, saugokitės, kad ant galvos jums nenusileistų koks skraiduolis su parasparniu. Šiame regione itin gausu oro pramogų entuziastų, nes ir reljefas tam itin palankus.

Susisiekimas

Į Walchsee rekomenduočiau važiuoti maršrutu Vilnius-Varšuva-Katovicai-Viena-Zalcburgas. Už Zalcburgo, važiuojant link Insbruko, ties Grabenstattu pasukti į dešinę ir lįsti po automagistrale. Važiuosite vaizdingais kalnų keliais (iš pradžių Vokietijos teritorija) Reit im Winkl, Unterwossen arba Marquartstein kryptimi. Vėliau laikykitės Kosseno.


View Larger Map

Laisvalaikis

Jei pabodo slidinėti, siūlau aplankyti Insbruką (ir jo zoologijos sodą kalnuose) arba „Swarovski“ muziejų. Jame galima ne tik akis paganyti moderniose ekspozicijų salėse, bet ir už prieinamą kainą nusipirkti papuošalų specialioje parduotuvėje. Nuo Insbruko automagistralės į muziejų nuves rodyklė „Krislal Welt“. 

Daugiau informacijos:

Walchsee viešbučių paieška

Oficialus Kaiserwinkl regiono tinklapis
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius