Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Algimantas Jucevičius už „Snaigės“ žygį su 1,6 tūkst. dalyvių gavo 2 eurus baudos

Daugiau nei 40 metų vykstantis „Snaigės“ žygis sekmadienį, sausio 17 dieną, sutraukė per 1,5 tūkst. dalyvių. Tačiau jo organizatoriui Algimantui Jucevičiui tokią sėkmingą šventę apkartino Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos sergėtojai, nusprendę A.Jucevičiui skirti baudą už tai, jog renginys nebuvo derintas su savivaldybe. Bauda simboliška – 2 eurai, tačiau ja pasipiktino net meras.
Snaigės žygis
Snaigės žygis

43-ejus metus rengiamų „Snaigės“ žygių organizatoriai visada džiaugiasi populiarumu. Ypač kai žiema tokia balta ir su šaltuku, kaip šiemet. Kaip tik tai sekmadienį sutraukė net apie 1,6 tūkst. dalyvių, slidėmis pasiryžusių įveikti 10 kilometrų.

Bet žygio finišą jo organizatoriui A.Jucevičiui apkartino Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, pareiškę, kad renginys nėra suderintas su savivaldybe, tad surašė organizatoriui teisės pažeidimo protokolą ir skyrė baudą. Lygiai du eurus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algimantas Jucevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algimantas Jucevičius

„Čia juokas, formalumo reikalas, – paklaustas apie baudą nusijuokė A.Jucevičius. – Aš vyrams ir sakiau – negaiškit laiko. Jiems tas pats, ar šunį pagavo, ar čia parodė savo uolumą, sėdėjo automobilyje dvi valandas, birbino mašiną, laukė, kada pabaiga. Pasakiau, kad 16 val. pabaiga. Jie vėl klausė 16.10 val., bet aš negaliu pasitraukti, kol iš miško visi žmonės neišėjo.“

Aš vyrams ir sakiau – negaiškit laiko. Jiems tas pats, ar šunį pagavo, ar čia parodė savo uolumą, sėdėjo automobilyje dvi valandas, birbino, – sakė A.Jucevičius.

Per keturis dešimtmečius, kai vyksta „Snaigės“ žygiai, A.Jucevičius sakė neišgirdęs asmeniškų reikalavimų gauti kokius nors leidimus.

„Tai nekomercinis, nemokamas renginys, sveikatingumo renginys. Vakar dalyvavo 1600 dalyvių, visi laimingi, sveiki, patenkinti. Mes tai darėme kartu su Verkių regioniniu parku, tai jie paprašė policijos pastovėti prie pėsčiųjų perėjos, nes judėjimas didelis. Mes su slidėmis po kelius nevaikštom, visos trasos yra miške“, – sakė organizatorius.

„Yra tvarkos. Aš buvau įsitikinęs, kad jei iš savivaldybės mes nieko neprašome, o tai yra jau keturių dešimtmečių mano praktika, jeigu nieko neprašai, tai nebūtina kažko labai ir derinti. Formaliai gal taip ir reikia“, – situaciją apibendrino A.Jucevičius.

Apie tai, kad reikėtų padėti rengiant tokią šventę nemažam būriui vilniečių, prabilo ir Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, apgailestaudamas, kad šįkart viešosios tvarkos sergėtojai taip formaliai pasižiūrėjo į šį įvykį. „Turėtume padėti, nors nepadedame, o čia nubaudė. Norėčiau atsiprašyti p. A.Jucevičiaus. Tikrai galvoju, kad savivaldybė galėtų prisidėti organizuojant tokias šventes. Juk turim „Sveiko miesto biurą“ ir t.t.“, – pirmadienį priešpiet kalbėjo G.Paluckas.

Incidentą jis pavadino klaida: „Turime lengvą nesusipratimą. Mūsų Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai suklydo, pasižiūrėjo labai formaliai – apie renginį nebuvo informuota savivaldybė užpildant elektroninę formą, o renginys vyksta ir tikrai yra didelio masto. Tai ir buvo sureaguota formaliai, surašytas teisės pažeidimo protokolas su privalomu nurodymu sumokėti dviejų eurų baudą.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Snaigės“ žygis Verkių parko takais.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Snaigės“ žygis Verkių parko takais.

Pirmasis į „Facebook“ plintančią informaciją apie nubaustą A.Jucevičių sureagavo meras Remigijus Šimašius, socialiniame tinkle sekmadienio vakarą pažadėjęs pasidomėti ir situaciją išsiaiškinti.

Kadangi žiema dar trauktis neketina, slidinėjimo entuziastai jau sekmadienį laukiami Karoliniškėse prie pėsčiųjų tilto per vakarinį aplinkkelį. O savivaldybė užtikrino A.Jucevičiaus daugiau tikrai nebausianti.

„Snaigės“ žygiai kartais vyksta ir iki balandžio. Pasak A.Jucevičiaus, didžiausia problema, ypač Verkių parke, būna automobilių statymas – vietos jiems trūksta, žmonės priversti startuoti ne ten, kur nurodyta. Lengviau, kai žygiai rengiami Karoliniškėse, Antakalnyje, ten aplinkinėse gatvėse vietos mašinoms užtenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius