-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus slidinėjimo trasos bus išparduodamos, Birštono likimas neaiškus

Žiemos sporto mėgėjai, neveikiant slidinėjimo trasoms Alytuje bei Birštone, slidinėti vyksta į kaimyninę Lenkiją. Alytaus slidinėjimo trasų savivaldybei nepavykus išnuomoti net ir už simbolinį mokestį, nuostoliai auga. Birštonas ieško operatoriaus, galinčio slidinėjimo kalną paversti rekreacine zona ir jį pritaikyti vasaros pramogoms.
Eilutė prie keltuvų
Eilutė prie keltuvų / Žilvino Pekarsko nuotr.

Penkerius metus Alytuje veikusios slidinėjimo trasos savivaldybei nešė tik nuostolius. Kasmet išlaikymas atsieidavo apie 260 tūkst. litų, o už bilietus per porą žiemos mėnesių pavykdavo surinkti vos 10 tūkstančių.

Trasos neveikė pernai, neveiks ir šiemet. Savivaldybės vadovai pripažįsta, kad projektas finansiškai nepasiteisino, žiemos sporto mėgėjų lūkesčiai taip pat.

Alytaus savivaldybės siūlymas 15 metų verslininkams išnuomoti trasas irgi nebuvos sėkmingas.

Dukart paskelbus nuomos už simbolinį 17 litų mokestį konkursą, neatsirado nė vieno norinčio išsinuomoti trasas

„Dukart paskelbus nuomos už simbolinį 17 litų mokestį konkursą, neatsirado nė vieno norinčio išsinuomoti trasas. Todėl šiais metais tarybai teikiamas sprendimo projektas parduoti kilnojamus įrenginius. Tai keltuvai, atitvarai. Visas turtas“, – sako Janis Laurinaitis, Alytaus savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Pernai taip pat neveikė dar prieš trejus metus tūkstančių slidininkų sulaukdavęs Birštono slidinėjimo kalnas. Šiemet tikimasi, kad bent vaikai galės pasidžiaugti žiemos pramogomis. Tačiau savivaldybė planuoja kalną paversti rekreacine zona ištisus metus.

„Skelbsime konkursą operatoriui, ieškosime pagal atitinkamas sąlygas, kas pajėgūs bus ir entuziastingai imsis šito verslo kartu su savivaldybe ir galės teikti visai kitokias išplėstas paslaugas vasarą“, – sako Birštono vicemeras Juozas Aleksandravičius.

Neveikiant slidinėjimo trasoms Lietuvoje, lietuviai vis dažniau traukia į vos už 15 kilometrų nuo Lietuvos-Lenkijos sienos įsikūrusį Šelmento žiemos pramogų centrą. Jau šį savaitgalį žiemos sporto mėgėjų lauks penkios įvairaus sudėtingumo trasos bei šalia ant ežero įrengta čiuožykla. Įprastai slidinėjimo trasos veikia visą savaitę, o savaitgaliais čia apsilanko daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Šelmento vadovai sako, kad po poros savaičių čia veiks visos 10 slidinėjimo trasų, o lietuvius į čia vilioja gera infrastruktūra ir prieinama paslaugos kaina. Darbo dienomis vieno pasikėlimo kaina – 1,2 lito, savaitgaliais –2,2 lito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius