Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Geriausi sniego parkai Europoje

Keliaujant į kalnus visi turi savų lūkesčių – vieniems svarbu trasų sudėtingumas, kitiems trasų ilgis, paruošimas, geras viešbutis ar apartamentai prie trasų. Tačiau taip pat yra slidininkų ir snieglentininkų, kurie nori išbandyti jėgas sniego parkuose, kuriuos pastaruoju metu stengiasi įsirengti dauguma slidinėjimo kurortų.
Area 47 Snowpark
Area 47 Snowpark / Projekto partnerio nuotr.

Pagrindinis sunkumas kuriant tokį parką yra itin didelės išlaidos atsirandančios kurortui, tad nenuostabu, kad ne visi kurortai tokius snowparkus turi. Juolab, kad paruošti gerą dizainą, įdomų išdėstymą yra nemenkas iššūkis, o ką jau kalbėti apie kasdieninę priežiūrą, nesvarbu kokios oro sąlygos bebūtų.

Bet kokiu atveju, didesni slidinėjimo kurortai be snowparkų neapsieina, o kartais įsirengia net keletą. Yra nemažai parkų, kurie sugeba kasmet nustebinti daug ko mačiusius slidinėjimo entuziastus, tad supažindinsime jus su keletu snowparkų, kuriuos norėsis išbandyti.

Vans Penken Park Mayrhofen (Zillertal‘io slėnis, Austrija)

  • Ilgis: 520 m
  • Objektų: 28 (2015 m)
  • Pusvamzdis (halfpipe): Yra

Vienas populiariausių Austrijoje – snowparkas įsikūręs ant Penken kalno, kylant iš Mayrhofen miesto. Jame yra net 6 parko zonos – vaikų parkas, vidutinio sudėtingumo, pažengusių slidininkų: dalis su įvairiais objektais (Jib zone) ir tramplinų zona, profesionalų zona ir linksmybių zona. Parko teritorijoje rasite įvairiausių objektų pradedantiesiems ir profesionalams.

Tarptautinė parko formuotojų komanda, kasmet įgyvendina daugybę naujų idėjų ir prižiūri snowparką, palaiko tobulą stovį, kad slidininkai patirtų kuo geresnius įspūdžius. Atvykus į Zillertalio slėnį – privalu čia atvykti. Pro zona yra viena mėgstamiausių pasaulyje ir čia atvyksta slidinėti daugybė pasaulinio garso snieglentininkų. Sun-Jet keturvietis kėdutinis keltuvas kelia tiesiai virš parko teritorijos, tad pasikėlimas tikrai neprailgs, o snieglentininkus bus galima stebėti iš viršaus.

Projekto partnerio nuotr./Vans Penken Park Mayrhofen
Projekto partnerio nuotr./Vans Penken Park Mayrhofen

Snowpark Laax (Laax, Šveicarija)

  • Ilgis: 2 km
  • Objektų: 90+ (2015 m)
  • Pusvamzdis (halfpipe): Yra (2)

Laax snowparkas yra nenuginčijamai geriausias visoje Europoje. Čia yra rengiami prestiziškiausi renginiai, įskaitant „Burton European Open“, kurios šiuo metu yra vienintelės, elitinio lygio varžybos, rengiamos Europoje. Taip pat čia vyksta „European Freeski Open“ čempionatas, kasmet pritraukiantis daugiau nei 300 snieglentininkų ir freestyler‘ių iš viso pasaulio, kurie pademonstruoja savo talentą ir įgūdžius.

Teritorija padalinta į 4 snowparkų zonas – Pradedančiųjų, Ils Plauns, NoName ir Curnius. Visose zonose patirsite lenktynių azartą ir išmoksite naujų triukų. Parkai pritaikyti visiems freestyle slidinėjimo mėgėjams nuo pradedančiųjų iki profesionalų.

Projekto partnerio nuotr./Snowpark Laax
Projekto partnerio nuotr./Snowpark Laax

Mottolino Snowpark (Livigno, Italija)

  • Ilgis: 600 m
  • Objektų: 62 (2015 m)
  • Pusvamzdis (halfpipe): Yra (2)

Dar vienas „pasislėpęs“ brangakmenis Europoje – Mottolino snowparkas esantis garsiajame Livigno slidinėjimo kurorte. Tai vienas geriausių, jei ne geriausias, Italijos snowparkas, į kurį kasmet suplūsta daugybė garsių snieglentininkų. Čia vyko tokie garsūs renginiai kaip „Burton European Open“, „River Jump“ ir „World Rookie Fest“.

Parkas sudalintas į keletą dalių, priklausomai nuo sudėtingumo lygio: X-Small, Small, Medium, Large ir XL zonas. Snowparką gali būti šiek tiek sudėtinga pasiekti, kadangi jis įsikūręs prie Trepanni keltuvo, kitoje kalno pusėje nei visas Livigno miestas.

Projekto partnerio nuotr./Mottolino Snowpark
Projekto partnerio nuotr./Mottolino Snowpark

Blue Tomato Kings Park (Höchkönig, Austrija)

  • Ilgis: 1,8 km
  • Objektų: 50+
  • Pusvamzdis (halfpipe): Nėra

Mülbach Kings Park Höchkönig, yra sniego parkas Austrijoje. Juo mūsų keliautojai gali džiaugtis vykdami į Maria Alm slidinėjimo kurortą, nors pats parkas yra visai kitame slidinėjimo regiono gale, prie Mülbach miestelio. Beveik dviejų kilometrų ilgio sniego parkas yra padalintas į dvi dalis ir turi daugiau nei 50 objektų išsidėsčiusių viso parko teritorijoje. Parke taip pat vyksta įvairūs renginiai ir pramoginės programos, leidžiančios freestyle gerbėjams linksmintis dar labiau.

Projekto partnerio nuotr./Blue Tomato Kings Park
Projekto partnerio nuotr./Blue Tomato Kings Park

Area 47 Snowpark (Sölden, Austrija)

  • Ilgis: 744 m
  • Objektų: 22+
  • Pusvamzdis (halfpipe): Nėra

Sölden – tai kurortas, kuriame rasite tiek pramogų, kad nežinosite kurias rinktis. Čia treniruojasi slidininkų komandos, buvo filmuojamas Džeimso Bondo filmas, o sulipę ant stalų šoka vokiečiai su slidininkų batais. Viskas gali pasirodyti beprotiška, tačiau Söldenas gali pasigirti itin aukštos kokybės ir be galo gerai prižiūrimu snowparku, įsikūrusiu prie Giggijoch, po Hainbachkar ir Silberbrünnl keltuvais. Parkas buvo sukurtas Kristof‘o Heidmann‘o ir jo patyrusios komandos. Slidininkai ir snieglentininkai gali naudotis įvairiais slidinėjimo elementais, o po slidinėjimo atsipūsti poilsio zonoje su garso sistemomis ir gultais.

Projekto partnerio nuotr./413458__web_Soelden__14-02-2014__action__fs__Goffi_Gram__Roland_Haschka_QParks__039
Projekto partnerio nuotr./Area 47 Snowpark

Freestyle Circus (Serfaus, Austrija)

  • Ilgis: 900 m
  • Objektų: 46
  • Pusvamzdis (halfpipe): Nėra

212 km trasų turinčiame Serfaus – Fiss – Ladis kurorte rasite „Freestyle Circus Serfaus“ sniego parką – nemažą teritoriją, pritaikytą skirtingų sugebėjimų snieglentininkams. Joje yra 7 skirtingos slidinėjimo zonos, vaikų aikštelė ir 10 freeride trasų, kurias verta išbandyti. Parke yra daugybė tramplinų, box‘ų, vamzdžių ir kitų triukams pritaikytų objektų.

Projekto partnerio nuotr./Freestyle Circus
Projekto partnerio nuotr./Freestyle Circus

KitzSki Snowpark (Kitzbühel, Austrija)

  • Ilgis: 900 m
  • Objektų: 35+
  • Pusvamzdis (halfpipe): Nėra

Nesvarbu ar esi profesionalas ar dar tik pradedantis snieglentininkas, KitzSki snowparkas suteikia galimybę išbandyti slidinėjimo objektus visų lygių slidininkams. Viso čia rasite daugiau nei 35 objektus, kuriuos kiekvienais metais papildo bent 5 naujos kliūtys. Specialiai yra įrengta „medžių zona“, kur pagrindinės kliūtys yra suformuotos iš nugriuvusių ar palinkusių medžių. Parko formuotojų komanda su Franz Josef Lechner priešaky sugeba nustebinti kasmet.

Projekto partnerio nuotr./KitzSki Snowpark
Projekto partnerio nuotr./KitzSki Snowpark

Snowpark El Tarter (Grandvalira, Andora)

  • Ilgis: kasmet skiriasi
  • Objektų: kasmet skiriasi
  • Pusvamzdis (halfpipe): Yra (1)

El Tarter yra vienas iš snowparkų Pirėnų kalnuose. Kasmet stebinantis skirtingu išplanavimu ir objektais, pritaikomais tiek pradedantiesiems tiek profesionalams. Čia rengiami įvairūs renginiai ir varžybos. Be to, parke kasdien veikia „Freestyle Academy“ – kur galima išmokti įvairių triukų ir pasimokyti čiuožti laisvu stiliumi – saugiai ir smagiai.

Projekto partnerio nuotr./Snowpark El Tarter
Projekto partnerio nuotr./Snowpark El Tarter

Snowpark Vars (La Foret Blanche, Prancūzija)

  • Ilgis: kasmet skiriasi
  • Objektų: 40+
  • Pusvamzdis (halfpipe): Yra (1)

Vars kurorte įsikūręs snowparkas yra padalintas į 7 skirtingas pramogų zonas: „Kid Park“ ir „Super Kid Park“ vaikams, „Girly Park“ specialiai mergaitėms su rožiniais box‘ais; „Park des Escondus“ skirtas labiau patyrusiems snieglentininkams. „Park des Ecrins“ – skirtas visiems mėgstantiems freestyle naktį, nes kartą per savaitę parkas dirba ilgiau, yra įjungiamas naktinis apšvietimas. „Totem park“ ir „Indian Village“ rasite daugybę įvairių kliūčių ir tramplinų. Smagiai pasivažinėjus, galima atsipūsti „Chill Zone“, kur groja muzika ir gaminamas barbekiu.

Snowpark Kitzsteinhorn (Kaprunas, Austrija)

  • Ilgis: kasmet skiriasi
  • Objektų: 40+
  • Pusvamzdis (halfpipe): Yra (1)

Kitzsteinhorn ledyne įsikūręs snowparkas vienas iš parkų, sezonus pradedantis anksčiau nei visi snowparkai. Ledyno zona „Glacier Park“ yra įsikūrusi net 2900 m aukštyje, tad sniegas čia išsilaiko itin ilgai. Parkas padalintas į 5 zonas: Glacier Park, Superpipe, Easy Park, Central Park ir Railgarden Lechnerberg.

Projekto partnerio nuotr./Snowpark Kitzsteinhorn
Projekto partnerio nuotr./Snowpark Kitzsteinhorn

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius