Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti tinkamą snieglentę

Iš visų gausios snieglenčių sporto įrangos dalių (o jų yra gyvas galas), pati svarbiausia, be abejo, yra pati snieglentė. Tai nėra tiesiog daiktas, kurį nusiperki, o greičiau investicija į ne vieną ateinančią žiemą. Visada rekomenduojama pirmus kartus bandant kalną įrangą nuomotis, nes pradinukams pritaikytą įrangą „išaugsite“ greit, o su patyrusiems skirtomis lentomis pradžia gali būti labai skausminga. Kiekvieno poreikiai yra individualūs, pradedant nuo sąlygų, kuriomis lenta bus naudojama, baigiant tokiais banaliais dalykais, kaip ūgis ir svoris.
Snieglentininkas
Snieglentininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto, šis trumpas gidas turėtų padėti susiorientuoti pasiūloje ir apsispręsti, ką rinktis geriausia.

Pagrindiniai snieglenčių tipai

Jib/rails snieglentės

Trumpa, besilankstanti išilgai ir sukimosi metu. Šios lentos sukurtos mėgautis parke ant mažų tramplinų ir specialių turėklų ar leistis nuo kalvos tiesiog gatvėje.

Freestyle snieglentės

4–5 cm ilgesnė, manevringesnė ir geriau besilankstanti nei jib lenta. Freestyle lentos subalansuotos bet kokio dydžio šuoliams, vamzdžiui, turėklams, bet tinka leistis ir kitais paviršiais bei šokinėti užmiesčio tramplinais.

All-mountain snieglentės

Dažniausiai 3-4 cm ilgėlesnė nei freestyle snieglentė. Dažniausiai tokios lentos turi mažiau išlinkusius šonus, yra vienos krypties formos, gana lanksčios. Tai universalios snieglentės, skirtos važinėti viskuo, ką rasi ant kalno: pradedant kūryba parke, baigiant natūraliomis puraus sniego pusnimis arba gerai išlyginta trasa.

Freeride snieglentės

Jei jau rūpi tik išvystyti šviesos greitį lygioje trasoje, sulįsti iki pažastų į purų sniegą ar skersai perpjauti monstriškus tarpeklius… freeride lenta gali būti kaip tik jums. Tokios lentos turi ilgesnę briauną, yra specifinės, giliam sniegui pritaikytos formos ir itin gerai sugeria vibraciją. Didesnis ilgis prideda stabilumo leidžiantis dideliu greičiu.

Snieglentės ilgis

Perkant snieglentę, bene svarbiausia yra pasirinkti tinkamą ilgį. Žinoma, kiekvienam čiuožimo stiliui reikės ir atitinkamo lentos ilgio. Pavyzdžiui, jib lenta turi būti trumpa ir manevringa, o freeride turi būti pakankamai ilga, kad giliame sniege pavyktų išlaikyti stabilumą.

himountains.lt nuotr./Snieglentės plotis
himountains.lt nuotr./Snieglentės plotis

Šiuose paveikslėliuose pavaizduoti rekomenduojami lentų ilgiai kiekvienam stiliui, tačiau nereiktų pamiršti, kad svoris (snieglentės ir snieglentininko), tvirtumas ir kiti faktoriai taip pat lemia, kokio ilgio lentos reikės. Matuojant svarbu įsitikinti, kad lentos galas yra gerai prigludęs prie grindų. Taip pat kiekviena lenta turi savo paskirtį ir jai pritaikytą ilgį – juk 168 cm jib lenta tikrai netiks laisvam stiliui (freeridinimui).

Daugiau patarimų, kaip išsirinkti tinkamą snieglentę, rasite štai čia.

Slidininkų blog'o konkursas
Slidininkų blog'o konkursas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius