Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalnų malonumai: kaip suvaldyti snieglentę ir ką valgyti, kad pakaktų energijos

Ginčijantis, kas geriau – slidės ar snieglentė, teisingo atsakymo nėra. Tačiau tiems, kas dar nėra išbandę snieglentės ir labai nori tai padaryti, skirtas jau septintasis mokomasis tarptautinio kelionių organizatoriaus „TezTour“ ir Lietuvos sporto universiteto filmas. Jame sužinosite, kaip taisyklingai nešti snieglentę, kaip prie jos pritvirtinti specialiais batais apautas kojas, kokius pratimus atlikti prieš pradedant slidinėti, kokia yra bazinė stovėsena ir kaip su snieglente kopti bei leistis nuo kalno.
Snieglentininkas
Snieglentininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
VIDEO: Kaip elgtis su snieglente

Daugiau mokomųjų filmų rasite po šiuo tekstu.

Alpių respublikos virtuvė

Kad ir ką bepasirinktumėte – snieglentę ar slides, kalnai pareikalaus nemažai jėgų. Todėl slidinėjimo kurortai garsėja ne tik savo trasomis, įspūdingais vaizdais, komfortiškais viešbučiais ar pramogomis, bet ir maistu bei jo kiekiu lėkštėse, padedančiu atgauti trasoje išeikvotą energiją. Ypač – Alpių respublika vadinama Austrija, kurios restoranų valgiaraščiai siūlo itin sočius patiekalus.

Pirmiausia – tradicinis Vienos šnicelis, kuris kildinamas iš XIIa. Milano ir būdavo gaminamas tik iš veršienos, tačiau šiandien austriška jo versija iš kiaulienos populiarumu jau lenkia savo pirmtaką.Taip pat kalnuose galima paragauti ir vištienos šnicelio. Mėsos austriškame valgiaraštyje daug, be šnicelio rekomenduojama paragauti austriškos karkos ir tradicinio austriško Tafelspitz – sultinyje virtos jautienos, patiekiamos su obuoliais ir krienais.Populiarios ir įvairiausių rūšių bei skonių dešrelės, o po šalto kalnų oro šiluma kūną užpildys taip pat mėsiška guliašo sriuba.Austrijos virtuvei būdingi ir koldūnai – pastarųjų yra netik su mėsos įdaru, bet ir saldžių su abrikosais ar net pagamintų iš duonos.

Fotolia nuotr./Austriškas obuolių pyragas (štrudelis)
Fotolia nuotr./Austriškas obuolių pyragas (štrudelis)

Paprastai viešbučiuose būna švediškas stalas, tad ne tik patiekalų sudėtis, bet ir jų kiekis numalšins net ir labiausiai išalkusį.

Jei posočių patiekalų skrandyje dar liko vietos, pirmiausia nuo saldaus stalo rekomenduojama čiupti obuolių štrudelio gabalėlį. Daugelis jo yra ragavę ir Lietuvoje, tačiau autentiškas austriškas jo variantas dažniausiai maloniai nustebina ir abejingų nepalieka. Dar vienas austriškas skanėstas yra Germknödel – mielinis kone per visą lėkštę išsitekęs kukulaitis, dažniausiai užpildytas saldžios uogienės įdaru ir gausiai aplietas vaniliniu padažu.

Ne mažiau nei tai, kas lėkštėje, gali džiuginti ir tai, kas aplink ją, mat daugelyje viešbučių restoranų galima pietauti atvirame ore ir toliau gėrėtis kalnais ar mėgautis saulės voniomis.

Slidininkų blog'o konkursas
Slidininkų blog'o konkursas

Junkitės prie „Slidininkų rojaus“ grupės tinkle „Facebok“.

Tiesiogiai stebėkite situaciją Liepkalnio trasose:

Vakarinė kamera
 
Šiaurinė kamera
 
Rytinė kamera
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius