Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naktinis slidinėjimas: Druskininkai susigrąžino Lietuvos slidinėjimo sostinės vardą

Jau antrasis 2016 metais naktinis slidinėjimas Druskininkuose sutraukė minią žiemos pramogų entuziastų. Ir nieko nuostabaus: kai lauke žliaugia lietus, kiti Lietuvos slidinėjimo centrai virsta balomis.
Naktinis slidinėjimas Druskininkų „Snow arenoje“
Naktinis slidinėjimas Druskininkų „Snow arenoje“ / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Pradėjus veikti slidinėjimo centrams Vilniuje, Jonavoje, Ignalinoje, Anykščiuose, Plungės ir Klaipėdos rajonuose, atrodė, kad Druskininkai, bent jau žiemą, užleis lyderio pozicijas. Tačiau lietuviška žiema – nedėkinga atviroms trasoms. Todėl į naktinį slidinėjimą „Snow arenoje“ Druskininkuose per 8 valandas atkeliavo iki 1000 žmonių. Panašu, kad vienu metu arenoje slidinėjo iki 200-300 žmonių. Visai kaip į kokią akciją „Jamam“, tik vietoje maisto ar pramoninių prekių čia siūlomas šaltis ir sniegas, kurio trūksta lauke.

Žmonių jūra

Lietuviška žiema – nedėkinga atviroms trasoms.

Dar prieš 19 val. prie kasų išsirikiavo ilgos eilės. Nieko nuostabaus – tik nedaugelis atvažiavo su sava įranga, todėl svarbu atvykti kuo anksčiau, kad būtų didesnis pasirinkimas nuomos punkte. 

Antraip reikės nuomotis prabangesnius batus ar snieglentę, taigi nepavyks sutaupyti (pvz., naktinis bilietas su įrangos/aprangos komplektu premium kainuoja 20 Eur vietoje įprastų 38–40 Eur, o už profesionalią įrangą reikia mokėti vidutiniškai 11 Eur brangiau). Tiesą sakant, bent iki 22 val. neteko girdėti, kad kažkam būtų pritrūkę reikiamos įrangos.

Maloniai nustebino veikianti lauko slidinėjimo trasa. „Snow arenos“ valdytojai ant šaldomo trasos pagrindo per didžiuosius šalčius suformavo vidutiniškai apie 1,5 metro (kai kur iki 3 m) storio sniego sluoksnį. Todėl dalis slidininkų ir snieglentininkų srauto leidžiasi išorine atšaka. Vis tik viduje sniegas gerokai lengvesnis, trasa kokybiškesnė.

Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Naktinis slidinėjimas Druskininkų „Snow Arenoje“
Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Naktinis slidinėjimas Druskininkų „Snow Arenoje“

Yra ir užsieniečių

Didžioji dauguma lankytojų – iš Lietuvos. Kai kurie iš jų planavo savaitgalį leisti Utenoje, „Halls Winter Rally“, kuris atšauktas dėl lietaus. Tačiau rūbinėje girdėti kalbant ir lenkiškai, latviškai, rusiškai.

Tiesą sakant, panašus vaizdelis „Snow arenoje“ nuo pat 2012 m., kai startavo idėja beveik kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį rengti „akcinius“ slidinėjimus.

Nakvynę rasti nesunku

Be abejo, ši pramoga labiausiai patinka jaunimui, nes studentija juk įpratusi nemiegoti iki paryčių. Jiems ir nakvynės Druskininkuose nereikia – ryte automobiliu grįžta į savo miestą ir ten tęsia linksmybes. O prieš tai per naktį „čilina“ arenos kavinėse ir trasoje. Galbūt taip galima paaiškinti faktą, kad sausio 29 d. rasti nakvynę Druskininkuose nebuvo sunku: dideli apartamentai ar net atskiras namukas 4–5 asmenims kainuoja 40–50 Eur nakčiai (panašiai, kaip Alpėse), pasirinkimas booking.com sistemoje gana turtingas.

„Snow arenos“ komunikacijos vadovės Sigitos Stasiukynienės teigimu, žiemą orai labai didelės įtakos lankomumui neturi. „Visada išlieka panašus klientų srautas, nepaisant to, ar žiemą lyja ar šaltis iki -20 laipsnių“, – sako arenos atstovė.

Klientų srautai kinta tik pasikeitus sezoniškumui (vasarą natūraliai sumažėja, ypač birželį, liepą).

 

Apie naktinius slidinėjimus Druskininkų „Snow Arenoje“:

•    Naktinio slidinėjimo metu arena vidutiniškai sulaukia nuo 1200 iki 1600 klientų;

•    Populiariausios šalys, iš kurių atvyksta slidinėjimo ir snieglenčių entuziastai – Lietuva ir Lenkija;

•    Naktiniai slidinėjimai vyksta 10 mėnesių per metus, vieną kartą per mėnesį (per Kalėdas nebūna). Klientų srautas pasiskirsto panašiai vienodai. Žiemos mėnesiais (3-4 mėn.) naktiniai slidinėjimai vyksta 2 kartus per mėnesį ir abi naktis klientų srautas yra panašus. 

•    Naktinio kliento amžiaus ribos nuo 7 m. iki 50 m. Šeimos su vaikais įprastai užsibūna arenoje iki 23 val. Visi kiti slidinėja iki pat arenos uždarymo, t.y. 3 val. nakties.

Rašykite apie savo slidinėjimo atostogas (Lietuvoje, Lenkijoje ar Austrijos Alpėse – bet kur), įspūdžius su nuotraukomis siųskite slides@15min.lt ir laimėkite bilietą sau ir savo draugui Liepkalnio slidinėjimo trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius