Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naktinis slidinėjimas „Snow arenoje“: pavojaus aliarmas, slidininkų antplūdis ir įrangos trūkumas

Pernai startavusi Druskininkų uždaros „Snow arenos“ naktinių slidinėjimų tradicija pasiteisino su kaupu. Praėjusį penktadienį, nuo 19 val. prie kasų nusidriekė eilės – norinčių panaktinėti ir pigiau paslidinėti slidininkų ir snieglentininkų. Naktinio slidinėjimo seansas prasideda paskutinį mėnesio penktadienį 19 val. ir tęsiasi iki 3 val. ryto. Už visą šį laiką tereikia mokėti 25 litus (už bilietą) arba 55 litus (jei nuomojate ir slides).
Druskininkų Sniego arena, ledo baras
Druskininkų Sniego arena, ledo baras / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Junkitės prie FB grupės „Slidininkų rojus“ ir kovokite dėl „Snow arenos“ prizų.

Lietuvių tauta neveltui vadinama „akcininkais“ – pigesniu bilietu ir galimybe panaktinėti susiviliojo tokia daugybė žmonių, kokios „Snow arenoje“ kaip gyvas nesu matęs. Tikra „Jamam“ akcija vėlų vakarą!

Vos atvažiavus į akį krito pilnutėlė automobilių aikštelė! Pravėrus arenos duris – minia žmonių ir ilgos eilės prie kasų. Neįtikėtina: spontaniškai, netkėtai gimusi naktinio slidinėjimo idėja virto didžiulio masto projektu.

Nerimas, kad nepakaks slidinėjimo įrangos

Jau apie 20 val. (praėjus valandai nuo akcinio slidinėjimo pradžios), per laukiančiųjų prie kasos būrį nuvilnijo nerimo banga: pirmenybė teikiama atvykusiems su sava apranga ir slidinėjimo įranga. Nes nuomos punkte jau baigėsi nuomojamos aprangos atsargos.

Vaikai bene labiausiai džiūgauja dėl to, kad nereikės anksti eiti miegoti – slidinėsime kiek jėgos leis.

Dar po pusvalandžio pasiekiame ir nuomos punktus – vyrukai čia pluša net prakaitą braukdami. Įspėja iš anksto: slidžių dar turime, o batų – tik labai mažų ir labai didelių. Na, nėra tai didžiulė tragedija – vietoje prašytų 44-ojo dydžio batų nesiraukydami griebiame numeriu didesnius. Tokius trūkumus kompensuoja puiki nuotaika – visi jau gavę įrangą džiaugiasi, kaip jiems pasisekė. O mano vaikai bene labiausiai džiūgauja dėl to, kad nereikės anksti eiti miegoti – slidinėsime kiek jėgos leis.

Pavojaus aliarmas, privertęs susimąstyti

Tiesa, pakeliui į sniego trasą laukia dar keli nesmagumai. Pirmasis – tai pavojaus aliarmas ir tokiu atveju skambantis įrašytas diktoriaus balsas: „Skubi evakuacija, prašome skubiai eiti prie durų, pažymėtų avarinio išėjimo ženklu“.

Dalis lankytojų iš tiesų pradėjo gręžiotis į duris ir neramiai trypčioti vietoje. Juolab, kad po kelių minučių pranešimas buvo pakartotas dar kartą. Tačiau mūsų slides čia pat reguliavęs vaikinas nė nevirptelėjo: „administracija nedavė jokio nurodymo, pavojus netikras“. Taigi minia sutriko, bet pro vartus išėjo nedaugelis.

Po tokio nuraminimo tapo kiek jaukiau, bet sugriuvusios Rygos „Maximos“ šėšėlis persekiojo dar bent 15 minučių, kol administracija kelis kartus atsiprašė dėl klaidingo pavojaus signalo.

Kitas ne itin smagus niuansas – drabužių spintelių trūkumas. Bent trečdalis spintelių neveikė arba buvo aptvertos raudona juosta (žiūr. galeriją). Taigi tokiam slidinėtojų minios antplūdžiui tikrai nepasirengta tinkamai.

Nors slidinėjimo įrangos negavo, per daug dėl to nesikrimto – žadėjo 3 val. nakties vis tiek sulaukti arenoje.

Naktinėjama iki paryčių

Tačiau slidininkų ir snieglentininkų nuotaikos trasoje buvo tikrai puikios.

Tiesa, vieni intensyviai sportavo trasoje, atsikvėpdavo ilgoje eilėje prie keltuvo (mažasis dirbo tik iki vidurnakčio), o kiti smagiai leido laiką baruose. Pakalbinau vieną gerai įšilusį linksmuolį. Nors slidinėjimo įrangos jis ir jo draugai negavo, per daug dėl to nesikrimto – žadėjo 3 val. nakties vis tiek sulaukti arenoje. Kitą kartą vaikinas žadėjo atvykti anksčiau – jau nuo 19 val. užsiimti eilę prie kasų.

Ko reikia, kad naktinis slidinėjimas būtų dar smagesnis:

1. Daugiau slidinėjimo įrangos.

2. Kad „varlinuko“ ir abu pagrindinės trasos keltuvai dirbtų iki pat naktinio seanso pabaigos.

3. Rūbinės spintelių užraktai turėtų veikti.

4. Slidinėjimo seansas galėtų tęstis dvigubai ilgiau – antroji slidininkų pamaina mielai atvyktų ir nuo 2-3 val. nakties.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius